12 januari 2023

Dags att söka gymnasium!

Nu är det snart dags för dig som går i årskurs 9 att söka till gymnasiet. Som elev i Tyresö kan du genom den gemensamma gymnasieregionen i Storstockholm välja en gymnasieutbildning på ett stort antal skolor, både högskoleförberedande program och yrkesförberedande program.

Female student glancing back while going for a class in college. Girl walking with friends going for class in high school.

Ansökningstid

Ansökan till hösten 2023 öppnar den 17 januari och stänger den 15 februari. Inloggningsuppgifter får du hemskickat med brev i slutet av vecka 2 eller i början av vecka 3. Din gymnasieansökan gör du på Gymnasieantagningen Storsthlm.

Ansökan - Gymnasieantagningen Storsthlm webbplats Länk till annan webbplats.

Tyresö gymnasium

I kommunen erbjuder Tyresö gymnasium yrkesförberedande program mot fordon- och transport, el- och energi, vård och omsorg, hantverk med inriktning frisör eller stylist samt försäljnings- och service. På Tyresö gymnasium finns också ett antal introduktionsprogram för dig som inte ännu nått din gymnasiebehörighet.

Onsdagen den 25 januari är du välkommen på öppet hus klockan 17–19 på Tyresö gymnasium. Kom och träffa lärare och elever från alla skolans program, samt skolledare och studie- och yrkesvägledare.

Tyresö gymnasiums webbplats Länk till annan webbplats.

Stöd och vägledning

Behöver du stöd och vägledning inför ditt gymnasieval så ta kontakt med din studie- och yrkesvägledare på din högstadieskola eller läs mer på Gymnasieantagningen Storsthlm, där du hittar all information du behöver om ditt gymnasieval och alla viktiga datum.

Gymnasieantagningen Storsthlm webbplats Länk till annan webbplats.

 
Sidan publicerad av: barn-utb@tyreso.se
Senast uppdaterad: 12 januari 2023