02 september 2021

Förskolan Vattenhjulet har öppnat

Förskolan Vattenhjulet

Nu har de första barnen börjat på förskolan Vattenhjulet på Akvarievägen. Vattenhjulet öppnade den 1 september och är den första förskolan som byggts enligt Tyresös nya förskolekoncept, skapat med fokus på hållbarhet, mindre barngrupper och närhet till naturen.

Anita Mattsson och Ann-Sofie Måhlstedt

Vattenhjulets rektor Ann-Sofie Måhlstedt klippte bandet vid invigningen tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Anita Mattsson.

– Det ska bli väldigt kul och spännande att se vårt förskolekoncept komma till liv i Vattenhjulet. Här lägger vi grunden för framtidens förskola i kommunen, säger Ulrika Månsson, skolchef för Tyresös förskolor.

23 barn skolas in på förskolan till att börja med och sex pedagoger finns på plats i dagsläget. Vattenhjulets rektor Ann-Sofie Måhlstedt är den som ska leda arbetet med att bygga upp verksamheten tillsammans med sina pedagoger.

– Förskolans genomtänkta arkitektur ger oss stora möjligheter att skapa en trygg och säker förskola som ser varje barn och utmanar dem att utvecklas vidare. Att få möjlighet att vara en del i detta arbete känns fantastiskt inspirerande, och det känns extra roligt nu när barnen kommit in i lokalerna säger Ann-Sofie Måhlstedt.

Läs mer om Tyresös förskolekoncept

Vill du söka plats på förskolan Vattenhjulet?

Förskolan Vattenhjulet

Förskolans stomme och fasad är byggd i trä och även invändigt är trä ett genomgående material.

Förskolan Vattenhjulet

Byggnaden är u-formad med en innergård där barnen kan vila utomhus.

Sidan publicerad av: Stina Gerhardt
Senast uppdaterad: 3 mars 2022