19 augusti 2021

Skolstart i Fornuddens nya skola

När höstterminen startade den 18 augusti slog Fornuddens nya skola upp portarna för första gången.

invigning fornuddens skola

Skolan invigdes av Anita Mattsson, kommunstyrelsens ordförande, Elisabet Schultz, chef för barn- och utbildningsförvaltningen, Jannice Rockstroh, ordförande barn- och utbildningsnämnden, Sara Kopparberg, samhällsbyggnadschef, Louise Schenholm, affärschef NCC, Iris Boqvist, elev på skolan och Kerstin Jacobsson, rektor.

Den nya skolan ligger med vacker utsikt över Fornuddsparken ner mot Drevviken. Skolan har plats för fyra parallellklasser i årskurs F–3 samt tre parallellklasser i årskurs 4–9. De nyblivna sjundeklassarna är därmed de första högstadieeleverna på Fornuddens skola.

– I Fornuddens nya skola har vi skapat moderna, funktionella och hållbara skollokaler för framtiden. Vi står inför att både bygga nya skolor och renovera befintliga under de kommande åren, och det finns många smarta lösningar som vi har arbetat fram under det här projektet som vi kan ta med oss när vi utformar nya lärmiljöer, säger Elisabet Schultz, förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen.

Hållbara och giftfria material har valts i möbler och interiör och på skolans tak sitter solpaneler som står för en stor del av skolans elförsörjning.

fornuddshallen

Den nya Fornuddshallen.

Fornuddens skola

På skolgården finns bland annat en löparbana.

Förutom skolbyggnaden finns en ny rymlig idrottshall som kan delas in i tre sektioner. Denna kommer även att användas av Tyresös idrottsföreningar utanför skoltid.

– Skolor som byggdes tidigt i Stockholm var pampiga men inte så flexibla. Tyresös skolor som är byggda senare är ofta naturnära och praktiska. I Fornuddens skola tycker jag vi har lyckats kombinera allt detta. En byggnad som ger förutsättningar för lärande och en fantastisk utemiljö som uppmuntrar till rörelse, säger Sara Kopparberg, samhällsbyggnadschef i Tyresö kommun.

– Att få inviga en skola är något väldigt speciellt. Det är en framtidstro som blir uppenbar. Här kommer många elever att lära sig läsa, skriva och lära känna massor av nya människor. Det är mer än en byggnad, det är lika mycket innehållet vi inviger i dag, sa Anita Mattsson, kommunstyrelsens ordförande, strax innan hon klippte bandet.

Sidan publicerad av: Stina Gerhardt
Senast uppdaterad: 19 augusti 2021