14 april 2020

Inget traditionellt studentfirande på Tyresö gymnasium

De kommunala gymnasieskolorna i Stockholms län ställer in allt traditionellt studentfirande i form av utspring och stora samlingar på skolgården i skolornas regi. Det är följden av ett gemensamt beslut som utbildningscheferna i länet har fattat.

Bakgrunden är att gymnasieskolorna bedömer att ett traditionellt firande inte kan arrangeras utan risk för smittspridning av coronavirus. Sedan den 18 mars har gymnasieskolorna haft distansundervisning i syfte att minska smittspridningen i samhället. Utöver det finns rekommendationer om att minimera sociala kontakter och förbud mot folksamlingar över 50 personer.

– Det är naturligtvis väldigt tråkigt för alla blivande studenter som sett fram emot den här dagen. Men vi kan inte genomföra studenten på det sätt som vi är vana att göra det, med ett stort gemensamt firande, och samtidigt minimera smittspridningen, säger Martin Lundell, skolchef för gymnasium och vuxenutbildning i Tyresö kommun.

Det gemensamma beslutet har fattats av alla kommuner som ingår i den regionala gymnasieregionen och omfattar både kommunala gymnasieskolor och gymnasiesärskolor.

Sidan publicerad av: Helena Törnqvist
Senast uppdaterad: 15 april 2020
Upp