27 augusti 2018

Strandskolan White Guide-nominerad

Personal i Strandskolans restaurang

Personalen i Strandskolans restaurang fr v: Markus Lindblom, Ulf Eriksson, Jonna Anttila, Helena Vestin, Åke Klarkvist och Maria Braun.

Strandskolans skolrestaurang kommer att placera sig på topp
tio i kategorin Årets Hållbara Offentliga Restaurang 2018 när
White Guide Junior avgörs i Göteborg den 18 september 2018.

Juryn har bedömt smak och näring, men också måltidsmiljö, service, pedagogiskt samarbete, engagemang från rektorn, kommunala satsningar, hållbarhet och
andra parametrar som bidrar till att höja måltidsupplevelsen för eleverna. Totalt är drygt 200 förskolor, skolor och seniorboenden testade under det senaste året.

– Vår hållbarhetsfilosofi betyder i praktiken att vi använder alla delar av en råvara, vi återanvänder det som blir över, och gästerna äter upp maten på tallriken. En god, smakrik och varierad meny bidrar till mindre matsvinn. Vi är bemannade med utbildad personal och använder alltmer ekologiska varor, nu cirka 50 procent, säger kökschef Åke Klarkvist.

Restaurangen har även utvecklat temaveckor och har gett ut en vegetarisk kokbok.

Sidan publicerad av: Christine Salomonsson
Senast uppdaterad: 27 augusti 2018
Upp