11 juni 2018

Ny lärplattform vid skolstart 2018

När höstterminen startar den 20 augusti har Tyresös alla kommunala grundskolor en helt ny digital lärplattform, Vklass.

I Vklass hittar du som är vårdnadshavare all information om ditt barn i skolan. Du kan på ett enkelt sätt följa ditt barns utveckling, du når all viktigt information från lärare och skola och du kan hantera ditt barns frånvaro. Allt på ett och samma ställe.

Vklass ersätter Unikum

Vklass ersätter flera olika system, däribland Unikum. Skolan kommer föra över relevant dokumentation från Unikum till Vklass för varje elev.

Du som vårdnadshavare har tillgång till Unikum fram till den 30 juni. Om du vill spara någon specifik information från Unikum, gör du det senast den 30 juni. Du kan välja att skriva ut informationen direkt eller att få den i pdf-format genom att trycka på skrivarikonen i Unikum.

Start i två steg

Från och med terminsstart kommer all frånvaroanmälan samt ansökan om ledighet att ske via Vklass. Från och med den 3 september kommer skolan arbeta med alla funktioner i Vklass.

Automatiskt konto

Du som är vårdnadshavare kommer automatiskt få ett konto i Vklass. Du når kontot via tyreso.se eller via appen Vklass som du kan ladda ner i din smarta telefon. Du loggar in med BanklD.

Vklass för alla

I Vklass ser du samtliga barn som du är vårdnadshavare för i någon av våra grundskolor eller Tyresö gymnasium. Vklass för förskolan kommer lanseras senare under hösten, och då kommer du som har barn i förskolan kunna följa dem på samma ställe. Vklass för vuxenutbildningen lanseras under 2019.

Mer information om Vklass och dess funktioner kommer i samband med terminsstart.

Sidan publicerad av: Helena Törnqvist
Senast uppdaterad: 12 juni 2018
Upp