03 oktober 2022

Tyresö klättrar på ranking av företagsklimat

Tyresö kommun klättrar fyra placeringar på Svenskt Näringslivs årliga ranking över företagsklimatet i Sveriges kommuner. Tyresö rankas nu på plats 58 av 290 kommuner.

Drygt 150 företag har svarat på Svenskt Näringslivs enkät om företagsklimatet i Tyresö. Med företagsklimat avses "summan av de attityder, regler, institutioner och kunskaper som möter företagaren i vardagen". Företagen anser bland annat att kontakten med kommunen i tillstånds- och tillsynsärenden har förbättrats.

Gunilla Berg, näringslivschef.

– På bygglovsenheten har mycket hänt sedan senaste undersökningen. Bland annat har enheten bemannats upp, nya rutiner har införts och man har fått bättre kontroll på ärendebalansen, vilket kan vara en anledning till att resultaten är bättre i årets undersökning. Men jag både hoppas och tror att vi ska höja oss ännu mer framöver, säger Gunilla Berg, näringslivschef på Tyresö kommun.

Växande företag skapar fler arbetsplatser

– För oss är det lokala näringslivet otroligt viktigt. Det finns förhållandevis få arbetsplatser här i Tyresö och många pendlar ut till andra kommuner. Att det lokala företagsklimatet är bra och ger företagare möjligheter att verka i kommunen, växa och skapa arbetsplatser är därför viktigt, säger Anita Mattsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Här kan du ta del av hela undersökningen:

foretagsklimat.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan publicerad av: Daniel Axelsson
Senast uppdaterad: 4 oktober 2022