16 juni 2022

Driftiga företagare prisades på Tyresö Näringslivsdag

Årets näringslivsdagar hyllade drivkraft och mod hos Tyresös företagare – att de trots två år av pandemi vågat satsa och tänka nytt. Utöver att ICA Kvantum blev Årets Butik prisades Lindalens Trädgård AB som Årets Nyföretagare och AB Kontaktpressning som Årets Företag.

Gruppbild utomhus med pristagare med diplom och blommor.

Mats Andersson och Malin Andersson från ICA, Lottie Stenfelt från Lindalens trädgård AB samt Paula Falk och Johan Tell från AB Kontaktpressning. Foto: Jenny Puronne

Näringslivsdagen är ett samarbete mellan organisationen Företagarna och Tyresö kommun och arrangeras för att synliggöra och främja det lokala näringslivet. I år hölls den dels i Tyresö centrum med popup-mässa och prisutdelning av årets butik och dels på Ranchland med inspirerande talare, affärsmingel och festligheter.

AB Kontaktpressning Årets Företag

En rörd Paula Falk, vd, för AB Kontaktpressning mottog priset som Årets företag.

– Det är en fantastisk känsla och ära att motta detta pris. Att Kontaktpressning har blivit utsedd till årets företagare är inget vi hade väntat oss och känns extra stort!

Bolaget startades 1965 och gör kundanpassade kablage till kunder inom bland annat försvar, infrastruktur, medicin och säkerhetsprodukter och genom åren har familjen Mühlrad lagt grunden till en välkomnande och inkluderande arbetsplats.

– Det här priset hade vi aldrig kunnat uppnå utan hjärtat i verksamheten, personalen! Det är personalen som bygger oss starkare tillsammans med våra kunder. Vi har som målsättning att bli Tyresös bästa arbetsplats och detta är ett kvitto att vi är på rätt väg, säger Paula Falk.

Årets Nyföretagare gör stadsmiljön grönare

Lottie Stenfelt startade Lindalens trädgård för att komma ut från kontoret och använda sin kunskap och kreativitet inom trädgård och odling. Företaget har fått olika anläggnings- och årsskötseluppdrag hos bostadsrättsföreningar samt uppdrag i samarbete med Tyresö Handelsträdgård. I år sköter de takträdgårdar för att avhjälpa dagvattenproblem och biologisk mångfald i en urban miljö runt Stockholm.

Priset Årets nyföretagare delas ut av NyföretagarCentrum Nacka, Värmdä, Tyresö. Juryn lyfter i sin motivering fram Lotties ”magkänsla, envishet och kunskap och vilja att bidra till framtiden genom att odla och minska påfrestningarna på vår gemensamma miljö.”

– Det känns overkligt men jättekul och smickrande! Det har inte sjunkit in riktigt än. Jag är så tacksam och glad. Jag är en projektledartyp som drivs av att använda mina kunskaper kreativt, sätta ihop projekt och göra kunden glad. Jag älskar verkligen när det blir fint, säger Lottie Stenfelt.

Matvarubutik i världsklass

ICA Kvantum Tyresö, med Mats Andersson som ägare och butikschef, blev utsedd till Årets Butik med motiveringen att de är en matvarubutik i världsklass med maten och kunden i fokus. Tyresöbornas engagemang för priset avspeglades i de rekordmånga nomineringarna - hela 645 stycken.

Här kan du läsa en tidigare nyhet om när ICA Kvantum blev utsedd till Årets Butik.

Personer samtalar kring ståbord

Mingel med affärsfokus. Foto: Jenny Puronne

"Affärstorget" – speed dating med fokus på affärer

Under eftermiddagen fick deltagarna prova ett koncept där de under ledning av en moderator fick genomföra en rad affärsmöten på kort tid med fokus på att bygga relationer och göra affärer. Företagen hade innan fått önska vilka andra företag de helst ville träffa. Med engagemang och energi tog sig deltagarna an uppgiften och knöt nya
kontakter för framtida samarbeten och affärer.

Man på scen vid mikrofon

Günter Mårder, Företagarna. Foto: Jenny Puronne

Gästföreläsare gav inspiration och insikter

Utöver prisutdelningar lät sig deltagarna inspireras av konstnären Mikael Genberg, känd från sitt projekt med att få en röd stuga med vita knutar placerad på månen. Företagarnas vd Gühnter Mårder talade om vikten av att verkligen få kunderna att förstå sitt erbjudande och att lära av andra.

Porträttbild inomhus ung man

Jack Jakobsson. Foto: Daniel Axelsson

Framtidens Tyresö-företagare

Organisationen Ung Företagsamhet har länge utbildat gymnasieelever i entreprenörskap för att ge en inblick i hur det är att driva ett eget företag. Jack Jakobsson från Tyresö gymnasium har alltid velat starta eget och drev företaget Däckbytarna inom sin utbildning. Han har haft fullt upp och fortsätter nu driva sitt företag även efter examen.

–Jag har jobbat till 01.00 vissa nätter. Men jag har ett stort driv och en stark vilja. Nu när jag tar examen från gymnasiet ska jag fortsätta med företaget och även utöka mina tjänster inom bilverkstad. Det har varit väldigt roligt och lärorikt, även om bokföringen är svår.

Från nytta till nöje

Efter mässa i centrum, affärsmingel och inspirtaionsföreläsningar avslutades Tyresö Näringslivsdag i lättsamma former med mat, dans, musik och underhållning i sann country-anda. Tack för denna gång och på återseende!

Här kan du läsa mer om pristagarna

Sidan publicerad av: Daniel Axelsson
Senast uppdaterad: 16 december 2022