13 juni 2022

Vinnare Tyresö Näringslivsdag 2022

Onsdagen den 1 juni och fredagen den 3 juni arrangerades åter Tyresö Näringslivsdag efter uppehåll för pandemin. 1 juni var det popup-mässa i centrum och den 3 juni bjöds det på inspirerande talare, affärsmingel, fest och prisutdelningar. Här kan du läsa mer om alla vinnare.

Årets Företagare 2022

Paula Falk och Johan Tell från AB Kontaktpressning. Foto: Jenny Puronne

AB Kontaktpressning
Ägare: Ralph och Richard Mühlrad

Motivering: "Detta Tyresöföretag startade redan 1965 och har sin marknad i hela Norden. Deras kunder återfinns inom de flesta industrisegment såsom försvar, infrastruktur, medicin och säkerhetsprodukter. Deras tekniska kompetens bidrar till att finna lösningar som fungerar och ledorden är kvalitet samt precision förenat med långsiktighet och trygghet. Integrationsfrågor ligger ägarna nära hjärtat, inte minst i dessa tider, av de 23 anställda har många rötter ifrån andra länder. Deras far kom till Sverige 1939 som 13-åring i en så kallad kindertransport, där barn skickades ensamma för att undkomma nazisterna. De sponsrar gärna utvecklingsprojekt som engagerar framför allt unga och i samarbete med skolor erbjuder dom praktik."

Tidigare vinnare:

2019 Tykoflex AB
2018 AB H. Brantheim
2017 Fontana Food AB
2016 Tysklinds
2015 Lindalens Städ och Hemtjänst
2014 Matkomfort

*Under 2020 och 2021 delades inget pris ut då Tyresö Näringslivsdag var inställd på grund av pandemin.

Årets Butik 2022

Årets Butik - Ica Kvantum Tyresö. Här med Anita Mattsson, kommunstyrelsens ordförande och Susanne Odelvall från Företagarna.

Ica Kvantum Tyresö prisas av Anita Mattsson (S) och Susanne Odelvall från företagarna. Foto: Jenny Puronne

Ica Kvantum Tyresö

Motivering: "I Årets Butik sätter man maten och kunden i fokus! Med engagerad och kunnig personal sprider man glädje och inspiration till varje enskild kund. Genom ett bra utbud och många inspirerande matförslag får man nya upplevelser varje vecka. Det här är en matvarubutik i världsklass som utvecklas tillsammans med kunden och som alltid erbjuder det bästa – ett föredöme för andra butiker. Särskilt utmärkande är de generösa öppettiderna kombinerat med den passionerade personalen. Denna butik gör handlingen till en trevlig helhetsupplevelse och vinner därmed titeln Årets Butik".

Tidigare vinnare:

2019 Coop Tyresö
2018 Delikatessboden
2017 Stora Coop Tyresö
2016 Köttboden i Trollbäcken
2015 Home By Mia
2014 Tyresö Bokhandel

*Under 2020 och 2021 delades inget pris ut då Tyresö Näringslivsdag var inställd på grund av pandemin.

Årets nyföretagare 2022

Lottie Stenfeldt med diplom fotat utomhus mot grön fond

Lottie Stenlunds hobby blev hennes yrke. Foto: Jenny Puronne

Lindalens Trädgård AB
(Priset delas ut av Nyföretagarcentrum Nacka, Värmdö, Tyresö)

Motivering: "Från kontoret på en trädgårdsfirma ville hon ut och arbeta i produktionen.När hennes mamma blev sjuk 2019/2020 ville hon styra sin egen tid och vara hemma med sin mamma mer. Hon startade eget och kom igång direkt med uppdrag åt bl.a bostadsrättsföreningar och Svenska Bostäders grön miljö i söderort.

Med sin förmåga att skapa ett starkt team av olika företag, och olika kompetenser blir helheten större än delarna. Med sin magkänsla, envishet och kunskap vill hon bidra till framtiden genom att odla och minska påverkan på vår gemensamma miljö.

Sidan publicerad av: Daniel Axelsson
Senast uppdaterad: 13 december 2022