12 april 2021

Tillfällig rabatt för hyreskostnader i utsatta branscher

Hyresvärdar som har gett rabatt på lokalhyran till företag i utsatta branscher kommer att kunna söka hyresstöd från den 3 maj. Det står klart efter ett regeringsbeslut den 8 april.

Den 9 mars beslutade kommunstyrelsen i Tyresö att förlänga flera stödåtgärder till företagare med anledning av pandemin.

En av kommunens åtgärder är att ge rabatt på hyran för företag i särskilt drabbade branscher och som hyr lokal i kommunens fastigheter. Förutsättningen för kommunens beslut var att regeringen skulle anta ett förslag om hyresstöd till särskilt drabbade branscher mellan 1 januari och 31 mars 2021, och det har nu skett. Den 8 april 2021 beslutade regeringen om hyresstöd.

Sök stöd via Boverkets e-tjänst från 3 maj

Hyresvärdar kan därmed söka stöd från och med den 3 maj 2021. Sista ansökningsdag är 30 juni 2021. Ansökan görs via Boverkets e-tjänst som kommer att vara tillgänglig från 3 maj.

Hyresstödet är en tillfällig kompensation till hyresvärdar som träffar överenskommelser med sina hyresgäster om en rabatt på den fasta delen av hyran för det första kvartalet 2021.

Stödet ges med 50 procent av den överenskomna rabatten och följer i övrigt utformningen från stödperioden april-juni förra året.

Regeringens beslut följer direkt på EU-kommissionens godkännande av stödet som skedde i vecka 13.

Läs mer om hyresstödet på regeringens webbplats Länk till annan webbplats.

Tyresö kommuns stödåtgärder för företagare

Frågor och svar om hyresstödet

På Länsstyrelsen Stockholms webbplats finns frågor och svar om hyresstödet.

Länsstyrelsen Stockholm Länk till annan webbplats.

Sidan publicerad av: Eva Tinnerholm
Senast uppdaterad: 12 april 2021