30 maj 2024

Stort intresse för Kretsloppsbilen

Många Tyresöbor har under våren tagit chansen att byta återbruk med varandra och lämnat in trasig elektronik och farligt avfall till Kretsloppsbilen.

Kretsloppsbilen

Intresset för Kretsloppsbilen har varit stort under våren och besökstrycket har ökat med 30 procent från förra våren. Många berättar att det är skönt att bilarna kommer till deras bostadsområde om man inte har bil och möjlighet att ta sig till kretsloppscentralen.

Återbruk har fått nya hem

Mobila miljöstationen och Återbruksbilen bytte namn under våren till Kretsloppsbilen, men servicen är fortfarande den samma där det går att lämna in återbruk, farligt avfall och elektronik. Under våren är det även många besökare som har bytt saker med varandra genom återbrukshyllan utanför Kretsloppsbilen.

-Det är otroligt kul att se att grannar träffar varandra och byter saker med varandra vid Kretsloppbilen så att saker hittar nya hem, berättar Johanna Östhem, enhetschef på Avfall och kretslopp.

Kretsloppsbilen kommer tillbaka i höst

I september är det dags igen för nya turer med Kretsloppsbilen. Bilarna besöker sex olika platser i Tyresö under två tillfällen. Vill man inte missa tiden kan man anmäla sig att få en påminnelse visa sms eller e-post.

Här hittar du höstens schema

Här kan du lämna återbruk, farligt avfall och elektronik

Har du återbruk, farligt avfall eller elektronik som du behöver bli av med innan höstens turer med Kretsloppsbilen finns det flera alternativ i Tyresö. Förutom att lämna återbruk och avfall till Kretsloppscentralen kan du lämna återbruk till någon av second handbutiker i Tyresö eller skriva i grupper på sociala medier där grannar byter saker med varandra.

Kläder och hemtextil kan du lämna till textilbehållare som finns vid de flesta återvinningsstationer. Här går det bra att lämna både hel och trasig textil. Tänk bara på att det inte ska vara blött eller starkt nedsmutsat.

Batterier, lampor och mindre elektronik går även att lämna till "Salmlaren" vita insamlingsskåp som finns på Willys och Coop i Tyresö centrum. Trasig elektronik går även att lämna till Clas Ohlsson och gammalt smink kan du lämna in till Kicks i Tyresö centrum.

Sidan publicerad av: avfall@tyreso.se
Senast uppdaterad: 11 juni 2024