30 november 2022

E-tjänsten för bygglov stängd 1-11 december

Nya e-tjänster för bygglov lanseras den 12 december. E-tjänsterna för bygglov byts ut och uppdateras, vilket innebär ett tekniskt uppehåll mellan 1 och 11 december. De nya e-tjänsterna kommer att göra det smidigare att söka bygglov och innebär kortare ledtider.

Kvinna med dator

Under hösten har det pågått ett omfattande arbete med att byta e-tjänster för bygglov och arbetet börjar närma sig ett slut.

Mellan 1 och 11 december sker själva bytet. Om möjligt får du gärna avvakta med att skicka in bygglovsansökan under den tiden, då de nya e-tjänsterna kommer att göra det mycket enklare både för dig som sökande och för de som handlägger dina ärenden. I framtiden kommer alla bygglovsärenden hanteras via de nya digitala e-tjänsterna.

Du som har ett pågående ärende behöver inte göra något med dina befintliga handlingar, utan allt flyttas per automatik med till de nya e-tjänsterna. Avslutade ärenden från den tidigare e-tjänsten MittBygge flyttas inte med. MittBygge upphör helt den 1 december.

Om du behöver komma i kontakt med bygglovsenheten går det bra att skicka e-post till bygglov@tyreso.se eller ringa till Servicecenter 08-578 291 00.

Sidan publicerad av: Anni Lindblad
Senast uppdaterad: 1 december 2022