31 oktober 2022

Tyresö placerar sig högt i Årets Arkitekturkommun

Tyresö kommun placerar sig på plats sju på listan Årets Arkitekturkommun. Samarbetsförmåga och framgångsrikt strategiarbete kring bostadsförsörjningen premieras när branschorganisationen Sveriges Arkitekter gör sin sammanställning.

Byggnad i Norra Tyresö Centrum, i cortenplåt och trä.

Byggnad i Norra Tyresö Centrum, i cortenplåt och trä.

I år hamnar Tyresö på plats sju av 290 kommuner, vilket är bäst av kommunerna i Stockholmsområdet. Tyresö kommun har placerat sig bland de 20 bästa flera år i rad.

– Det är väldigt roligt att vårt långsiktiga arbete med att skapa värde för medborgarna genom väl gestaltade livsmiljöer som håller över tid uppmärksammas, säger My Wistedt, strategisk arkitekt på Tyresö kommun.

För att placera sig högt på listan krävs att man har ett gott samarbete med arkitekter och att man arbetar strategiskt med frågor som bostadsförsörjning, hållbarhet och attraktivitet.

– Vi sätter kvalitetsfrågan väldigt högt och jobbar medvetet med att förbättra våra processer. Det ska vara tydligt för våra samarbetspartners hur vi jobbar med kvalitet och hållbarhet i projekten, både i bostadsprojekt och när vi bygger samhällsfastigheter, säger kommunens planchef Örjan Lindbeck.

Karlstad kommun toppar listan för tredje året i rad, Landskrona och Borås följer tätt därefter.

Läs mer om Årets Arkitekturkommun på Sveriges Arkitekters webbplats Länk till annan webbplats.

Sidan publicerad av: Helena Törnqvist
Senast uppdaterad: 31 oktober 2022