26 oktober 2022

Sista chansen att få ditt trädgårdsavfall hämtat

Snart är det dags för sista hämtningen av trädgårdavfall. Passa på att kratta ihop höstens sista löv och fallfrukt. Efter sista tömningen, rengör ditt kärl och förvara det på lämplig plats över vintern.

Trädgård höst

Sista tömning vecka 45 och vecka 46

Om du har hämtning udda veckor hämtar vi ditt trädgårdsavfall sista gången på tisdag vecka 45. För dig som har tömning jämna veckor hämtar vi ditt trädgårdsavfall sista gången på tisdag vecka 46.

Vinterförvaring

Efter sista tömning, skölj av ditt kärl och förvara det på lämplig plats hemma över vintern inför nästa säsong. Har du fortfarande högar med löv och små kvistar som du inte kan kompostera på tomten efter sista tömning är du välkommen att lämna in det till kretsloppscentralen. Där sorterar du det i container för trädgårdsavfall så ser vi till att det komposteras. Överbliven fallfrukt sorteras i container märkt Fallfrukt på kretsloppscentralen, så gör vi biogas och biogödsel av den överblivna frukten.

Vi börjar hämta trädgårdsavfall i vår igen

Till våren börjar vi hämta trädgårdsavfall vecka 15 igen. Tips till dig som inte har ett trädgårdskärl men funderar på ett trädgårdskärl till nästa säsong, lägg in en beställning redan nu så fixar vi ett kärl till dig våren 2023.

Läs mer om trädgårdsavfall

Sidan publicerad av: avfall@tyreso.se
Senast uppdaterad: 3 november 2022