06 oktober 2022

Nedstängning av e-tjänst för bygglov

Den befintliga e-tjänsten för bygglov (MittBygge) stängdes ned för nya ansökningar och anmälningar den 10 oktober, men det finns möjlighet att komplettera pågående ärenden fram till den 30 november. Vi hanterar nyinkomna ärenden efter den 10 oktober fram till den 30 november utanför e-tjänsten via pappersblankett.

Kvinna med dator

Under hösten pågår ett omfattande arbete med att byta e-tjänster för bygglov. De nya e-tjänsterna kommer att bidra med ett smidigare förfarande och kortare ledtider för både dig som söker bygglov och för oss som handlägger era ärenden. Du som bygglovssökande kommer att få en bättre överblick över ditt ärende och du kommer att kunna följa byggärendet genom att logga in i e-tjänsterna.

  • Den 10 oktober stängdes den befintliga e-tjänsten (MittBygge) ned för nya ansökningar och upphör helt den 1 december. Det är möjligt att komplettera befintliga ärenden till den 30 november.
  • Nyinkomna ärenden efter den 10 oktober fram till den 30 november hanterar vi utanför e-tjänsten, det innebär att du gör din ansökan via pappersblankett
    Blanketter bygglov Länk till annan webbplats..
  • Om du har ett avslutat ärende via MittBygge där du laddat upp filer som du vill ha kvar, behöver du spara ned dem i god tid innan den 30 november. Efter den 30 november kommer du inte komma åt dina tidigare ärenden eller uppladdade filer.
  • E-tjänsterna för bygglov byts ut och uppdateras, vilket innebär ett uppehåll mellan 1-11 december.
  • Den 12 december lanseras de nya e-tjänsterna för bygglov.

Vi ber dig att avvakta med att skicka in din ansökan under uppehållet mellan 1-11 december tills den nya bygglovsprocessen och de nya e-tjänsterna är åter i drift den 12 december. Detta då de nya e-tjänsterna kommer att väsentligt underlätta för dig som sökande, likväl som för oss som handlägger dina ärenden.

I framtiden kommer alla bygglovsärenden hanteras via de nya digitala e-tjänsterna.

Om du behöver komma i kontakt med bygglovsenheten går det bra att skicka e-post till bygglov@tyreso.se eller ringa till Servicecenter 08-578 291 00.

Sidan publicerad av: Anni Lindblad
Senast uppdaterad: 27 oktober 2022