03 januari 2019

Obligatorisk e-faktura till offentlig sektor

Den 1 april 2019 träder en ny lag i kraft. Den innebär att leverantörer som har kommuner, landsting, regioner och myndigheter som kunder endast ska skicka sin fakturor elektroniskt. Observera att PDF inte är ett godkänt format.

I juni 2018 beslutade Riksdagen att anta lagen om e-faktura till följd av offentlig upphandling (SFS 2018:1277). Lagen innebär att alla inköp, oavsett värde, som görs till följd av upphandlingslagarna LOU, LUF, LUFS eller LUK ska faktureras med en e-faktura. Avtal om inköp som slutits innan den 1 april omfattas inte.

Läs mer om lagenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Är du leverantör och kan skicka e-faktura redan idag men inte kommit igång än? Då hittar du information om hur du skickar e-faktura till Tyresö kommun här.

Om du inte skickar e-faktura idag eller vet hur du ska gå till väga, kan du läsa om våra olika alternativ. Du kan även följa ett webbsänt informationsmöte den 22 januari kl.9:00 - 10:00, som arrangeras av Sveriges Kommuner och Landsting tillsammans med Myndigheten för digital förvaltning. Mötet är kostnadsfritt och går igenom vad den nya lagen innebär och vad det innebär för dig som leverantör som inte har möjlighet att skicka e-faktura.  

Informationsmöte om e-fakturering 22 januarilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan publicerad av: ekonomi@tyreso.se
Senast uppdaterad: 7 januari 2019
Upp