lördag 24 oktober - söndag 29 november
Kl. 12.00 – 12.00
Tyresö konsthall, biblioteket, Tyresö C

Akvarell och keramik

Artikel-bild

En utställning med Tyresökonstnärerna Marie Gustafsson och Melanie Baker Hörnstein. Maries akvareller möter här Melanies keramiska verk. Ett möte som blir till en dialog mellan strukturer och ytor, ljus och färg. Slumpen och det oförutsägbara spelar en viktig roll i de bådas konstnärskap där rörelse och kaos blir en väg till struktur och balans.

Marie målar oftast i stort format, använder breda penslar som ger färgen och vattnet tillåtelse att bilda egna strukturer. Hon fascineras av akvarelltekniken som med sin oförutsägbarhet och enkelhet ständigt överraskar och utmanar henne. Marie inspireras av allt hon ser omkring sig, stort som litet. Ofta fotar hon och samlar bilder som ger inspiration, men framförallt växer målningarna fram successivt under processen.
Melanie arbetar uteslutande vid drejskivan. Tekniken och hantverksskickligheten är viktigt för henne och gör henne obegränsad och utmanar i framställandet av de olika objekten.
Hon jobbar utifrån klassiska former inom drejning men hennes verk blir mer till keramiska objekt än bruksföremål. Glasyrerna framställer Melanie själv helt från grunden och testar och experimenterar sig fram vilket gör helheten unik.

Vernissage lördag 24 oktober kl 12-15.
Vernissaget är ett drop-in för att inte samla för många människor samtidigt.


Lunchvisning med konstnärerna onsdag 4 november kl 12 - INSTÄLLD!

I samarbete med Tyresö konstförening

Information
Datum: lördag 24 oktober - söndag 29 november
Tid: 12.00 - 12.00
Plats: Tyresö konsthall, biblioteket, Tyresö C
Arrangör: Tyresö kommun
Kontakt: Kultur- och fritidsförvaltningen, kulturen@tyreso.se
Sidan publicerad av: Evenemang Tipsare
Senast uppdaterad: 2 november 2020