• Startsida
  • / Evenemang
  • / Teater: Jag är! En historisk roadtrip om kvinnor som förändrat världen.
lördag 20 november
Kl. 15.00 – 16.00
Forellscenen, Bollmora torg 9

Teater:
Jag är! En historisk roadtrip om kvinnor som förändrat världen.

Artikel-bild

Teater för ungdomar och vuxna. I pjäsen Jag är! ger Ölands Dramatiska Teater liv åt ett antal av alla de kvinnor som förtjänas bli ihågkomna. Vi får möta bland andra Elisabeth I, Cecilia Vasa, Enheduanna, Calamity Jane och Marie Curie.

Historien är full av kvinnor som på olika sätt förändrat världen – i stort och smått. Ändå är de okända och syns inte i historieböckerna. Hur påverkas vi av att viktiga kvinnor i historien framställs som något udda, ovanligt? När det dessutom inte är sant. För historien kryllar av kvinnor som var viktiga i sin tid, men som av olika anledningar har fallit bort när historieböckerna började skrivas på 1800-talet. Jag är! - är en hyllning till kvinnor som har överskridit politiska, religiösa och sociala gränser och skapat egna vägar till makt, konst, vetenskap och liv. I pjäsen Jag är! ger vi liv åt ett antal av alla de kvinnor som förtjänas bli ihågkomna. Med lekfull lust och historisk humor får vi möta bland andra Elisabeth I, Cecilia Vasa, Enheduanna, Calamity Jane och Marie Curie.

Vi anpassar arrangemanget enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer.


Information
Datum: lördag 20 november
Tid: 15.00 - 16.00
Plats: Forellscenen, Bollmora torg 9
Arrangör: Tyresö kommun
Kontakt: Anna-Karin Lejdal, 08-5782 91 25, anna-karin.lejdal@tyreso.se
Biljettinformation: Fri entré men du behöver föranmäla dig. Om du inte kan komma, avanmäl direkt via sms på 070-169 85 66
Mer biljettinformation: https://www.tyreso.se/biljetter
Sidan publicerad av: Evenemang Tipsare
Senast uppdaterad: 31 augusti 2021