lördag 20 november
Kl. 19.00 – 20.00
Forellscenen, Bollmora torg 9

Konsert: Violet Green

Kvinnor som spelar och sjunger

Foto: Kenth Wångklev

En hyllning till rockens och bluesens stora divor, med musik från 1900-1970 av kvinnliga artister som Bessie Smith, Etta James, Janis Joplin och Bonnie Raitt.

I föreställningen öppnar Violet Green en skattkista fylld med musik och anekdoter om kreativa kvinnors livsöden och inflytande. Publiken tas med till en rökig pianobar i amerikanska södern och till vaudevilleartisternas tältföreställningar. Den så kallade klassiska vaudeville-blues eran i USA utspelade sig ca 1900-1930, en epok där svarta kvinnor totalt dominerade musikscenen. Vi rör oss från 1900-talets början fram till 1970 med artister som till exempel Memphis Minnie, Mahalia Jackson, Big Mama Thornton, Ethel Waters, Etta James, Sister Rosetta Tharpe, Bessie Smith men även artister som under mitten av 1900-talet haft betydelse som Janis Joplin, Bonnie Rait, Aretha Franklin och Tina Turner. Det här är en föreställning som passar både unga och gamla, den sprider värdefull kunskap och underhåller.

Carola Andersson Mellqvist - sång, Ulla Wrethagen - kapellmästare & gitarr, Elsie Petrén - saxofon, Anna Hammarsten - keyboard, Eva Grund - trummor, Lena Andersson -bas.

Vi anpassar arrangemanget enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer.


Information
Datum: lördag 20 november
Tid: 19.00 - 20.00
Plats: Forellscenen, Bollmora torg 9
Arrangör: Tyresö kommun. Konserten ingår i serien Musik till vardags som anordnas i samarbete med Musikcentrum Öst och Kulturens, med stöd av Region Stockholm.
Kontakt: Anna-Karin Lejdal, 08-5782 91 25, anna-karin.lejdal@tyreso.se
Biljettinformation: Fri entré men du behöver föranmäla dig på tyreso.se/biljetter. Om du inte kan komma, avanmäl direkt via sms på 070-169 85 66.
Mer biljettinformation: https://www.tyreso.se/biljetter
Sidan publicerad av: Evenemang Tipsare
Senast uppdaterad: 7 september 2021