torsdag 22 april
Kl. 18.00 – 20.00
Digitalt via zoom

Digitalt filosofikafé. Tema: verk - verka

Artikel-bild

Välkommen på filosofikafé via zoom!
Vad är ett filosofikafé? Ett filosofikafé är ett sätt att skapa utrymme för filosofiska samtal i vardagen. En mötesplats för att undersöka frågeställningar och begrepp. Vidga sina egna perspektiv, möta andras perspektiv och tillsammans öka sin förståelse. Under våren undersöker vi några olika begrepp och spänningsfältet mellan dem. Välkommen att filosofera tillsammans! Ta med din kaffe- eller tekopp till datorn så möts vi över zoom. Inga förkunskaper behövs, vi använder vårt eget tänkande.

Dagens tema är: verk - verka. När vi talar om målningar, kallar vi dem ofta konstverk, vi talar också om till exempel litterära verk. Hör verk och verka samman? På vilka sätt verkar i så fall ett konstverk? På vilka sätt verkar litterära verk? Vilka fler sorters verk finns? Kan något som inte är ett verk ändå ha verkan? Kan ett verk vara utan verkan? Vad innebär det?

Samtalsledare är Agneta Josephson, medlem i Svenska Sällskapet för Filosofisk Praxis.

Du kan anmäla dig till en träff i taget och måste inte gå på alla fyra.
Dagen innan kaféet skickar Agneta ut länk till zoomträffen. Du behöver inte vara van vid Zoom, men det kan vara bra att ladda hem programmet innan.
Max antal deltagare är 10.

Information
Datum: torsdag 22 april
Tid: 18.00 - 20.00
Plats: Digitalt via zoom
Arrangör: Arrangeras av Tyresö kommun, SSFP/Svenska Sällskapet för Filosofisk Praxis och ABF Södertörn.
Kontakt: Carlo Nyhammar, carlo.nyhammar@tyreso.se
Biljettinformation: Gratis. Anmäl dig till carlo.nyhammar@tyreso.se. I ämnesraden skriver du Filosofikafé + datum för den träff du anmäler dig till. I mejlet skriver du ditt namn. Kom ihåg att anmäla dig till varje separat tillfälle.
Sidan publicerad av: Evenemang Tipsare
Senast uppdaterad: 21 januari 2021