lördag 17 oktober
Kl. 13.00 – 14.00
Kulturcentrum Kvarnhjulet, Pluggvägen 6, hus B

Konsert: Svenska romanser och sånger

Två män i halvfigur

Barytonsångare Johan Wållberg och pianist Rolf Lindblom. Foto: Elias Gammelgård.

Barytonsångaren Johan Wållberg bjuder på ett blandat och lättlyssnat program tillsammans med pianisten Rolf Lindblom: kända romanser av Wilhelm Petersson-Berger, Fridas visor av Birger Sjöberg och
Barfotasånger av Allan Pettersson. 

Johan Wållberg är en av våra mest anlitade konsert- och oratoriesångare och har framträtt med körer och orkestrar både i Sverige och utomlands. Han är även en efterfrågad operasångare och har medverkat i flertalet operauppsättningar. Johan ger regelbundet romanskonserter och har utöver dagens romansprogram de senaste åren bl.a. sjungit Winterreise av Schubert, Dichterliebe av Schumann, och Kung Eriks visor av Rangström.
Rolf Lindblom har under åren rört sig mellan olika musikaliska genrer. Allt från att ha ackompanjerat många av våra främsta sångare, till att ge egna solokonserter, och spela med sin egen jazztrio. Rolf Lindblom är även kompositör och professor vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Information
Datum: lördag 17 oktober
Tid: 13.00 - 14.00
Plats: Kulturcentrum Kvarnhjulet, Pluggvägen 6, hus B
Arrangör: Tyresö kommun
Kontakt: Kultur- och fritidsförvaltningen, 08-5782 91 00, kulturen@tyreso.se
Biljettinformation: Fri entré men du behöver föranmäla dig på tyreso.se/biljetter. Om du inte kan komma, avanmäl direkt via sms på 070-1698566.
Mer biljettinformation: https://www.tyreso.se/biljetter
Sidan publicerad av: Evenemang Tipsare
Senast uppdaterad: 10 september 2020