Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Parkour

Termins start vecka 3. Tyvärr är det fullt för nybörjare på vårens parkour träning. Vill ni ställa er barn i kö så var god och maila till Ohuru. (Ohuru.hallstrom@utb.tyreso.se)

Vad är parkour?

Parkour är konsten att ta sig från en punkt till en annan på ett smidigt och säkert sätt som möjligt. Parkour handlar om att leka med rörelse samtidigt som man tränar uthållighet, snabbhet och smidighet. För att börja träna parkour behöver man inte vara elitgymnast, vilken frisk människa som helst kan börja. Men vad som krävs är stark vilja och motivation.

Kort om vår parkourverksamhet

Huvudman för verksamheten är Tyresö fritidsgårdar. Verksamheten startade januari 2014. Parkour är en av de populäraste sporterna i världen just nu och många barn är väldigt intresserade av sporten. Detta är anledningen till varför vi startade parkourverksamheten. Måndagar 18.00-19.30 för 10 år och äldre i Stimmet gymnastiksal, och onsdagar 17:15-19:30 för 6-9 år i Njupkärrs gymnastiksal.
Kostnad 200:-/termin 

Terminsstart vårterminen 2017

Ni som är anmälda kommer att få en kallelse via e-post under vecka 1 . Verksamheten startar vecka 3. Nybörjare i mån av plats.

  • Måndag 16 Januari i Stimmets gymnastiksal
  • Onsdag 18 januari i Njupkärrs gymnastiksal

Vision

Våra parkourträningar ska inte bara fokusera på styrka utan på hela kroppen. Vi fokuserar på självkänsla, självförtroende, balans, tålamod, stabilitet, disciplin, medvetenhet, motivation, delaktighet, glädje och harmoni. Kulfaktorn är det vi värdesätter mest.

Kvalitet och värdegrund

Våra träningar genomsyras av ett hälsofrämjande perspektiv, där alla barn får synas, bekräftas och uppmuntras till att ta ett steg i taget när det gäller inlärningsprocessen. Detta eftersom livet handlar om att ta små steg framåt. Vi tror på en bra gruppsammanhållning.


Publicerad av: inger.lundin@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2017-01-12