Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Parkour

Parkouren är nu fulltecknad. Vill ni stå på en reservlista så e-posta ohuru.hallstrom@utb.tyreso.se

Vad är parkour?

Parkour är konsten att ta sig från en punkt till en annan på ett smidigt och säkert sätt som möjligt. Parkour handlar om att leka med rörelse samtidigt som man tränar uthållighet, snabbhet och smidighet. För att börja träna parkour behöver man inte vara elitgymnast, vilken frisk människa som helst kan börja. Men vad som krävs är stark vilja och motivation.

Kort om vår parkourverksamhet

Huvudman för verksamheten är Tyresö fritidsgårdar. Verksamheten startade januari 2014. Parkour är en av de populäraste sporterna i världen just nu och många barn är väldigt intresserade av sporten. Detta är anledningen till varför vi startade parkourverksamheten. Måndagar 18.00-19.30 för 10 år och äldre i Stimmet gymnastiksal, och onsdagar för 6-9 år i Njupkärrs gymnastiksal.
Kostnad 200:-/termin 

Terminsstart

Ni som är anmälda kommer att få en kallelse via e-post under vecka 35. Verksamheten startar vecka 37.

  • Måndag 12 september i Stimmets gymnastiksal
  • Onsdag 14 september i Njupkärrs gymnastiksal

>Vision

Våra parkourträningar ska inte bara fokusera på styrka utan på hela kroppen. Vi fokuserar på självkänsla, självförtroende, balans, tålamod, stabilitet, disciplin, medvetenhet, motivation, delaktighet, glädje och harmoni. Kulfaktorn är det vi värdesätter mest.

Kvalitet och värdegrund

Våra träningar genomsyras av ett hälsofrämjande perspektiv, där alla barn får synas, bekräftas och uppmuntras till att ta ett steg i taget när det gäller inlärningsprocessen. Detta eftersom livet handlar om att ta små steg framåt. Vi tror på en bra gruppsammanhållning.


Publicerad av: inger.lundin@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2016-09-13