Tyck till om tyreso.se

tyreso.se bland landets tio bästa kommunwebbplatser

Publicerad den: 2015-10-09

Sveriges kommuner och landsting (SKL) följer upp hur bra Sveriges 290 kommunala webbplatser är ur ett medborgarperspektiv. I 2015 års undersökning får tyreso.se 91 procent och hamnar på en delad tiondeplats.

SKLs webbundersökning 2015_diagram
Illustrationen visar de tolv delområdena. Tyresös resultat visas i blått (den yttre kurvan). Snittet för hela landet visas i rosa. För samtliga delområden har tyreso.se fått högre procent än snittet.

Här kan du ladda ner spindeldiagrammet samt siffrorna i tabellform

Varför görs undersökningen?

SKL startade årliga webbundersökningar för att driva på utvecklingen av kommunernas webbplatser, så att de ska bli allt mer informativa och lättare att hitta på.

Tyresö har varje år placerat sig bland de bästa kommunwebbplatserna i landet. Under 2015 har vi mobilanpassat tyreso.se och webbplatsen har fått allt fler e-tjänster.

Kvaliteten på kommunernas webbplatser har höjts successivt. År 2015 är Helsingborg i topp, följd av Uddevalla. De har uppnått 96 respektive 95 procent. Tyresö har förbättrat sitt resultat med en procentenhet från 90 till 91 procent.

Även kvaliteten på landets övriga kommunwebbplatser blir bättre. Framförallt är det antalet e-tjänster och sökfunktionen som generellt sett förbättrats hos flest kommuner.

Undersökningen har gjorts av ett par datavana studenter under juni–september 2015. Varje fråga har getts två minuter för att hitta ett svar på webbplatsen.


Publicerad av: annika.roed@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2015-10-19