Tyck till om tyreso.se

Tyresöbor bland de mest nöjda med sin kommun

Publicerad den: 2014-04-14

Tyresö, Härjedalen, Vadstena och Vellinge har de mest nöjda kommuninvånarna att döma av Svenskt Kvalitetsindex. Det är de kommuner där störst andel av invånarna skulle rekommendera andra att flytta till sin kommun.

Totalt skulle minst hälften av invånarna i Sveriges 290 kommuner rekommendera sin kommun.  I 26 av landets kommuner rekommenderar minst 95 % av invånarna andra att flytta till deras kommun. De mest rekommenderade kommunerna är Härjedalen, Vadstena, Tyresö och Vellinge.

Totalt 31 000 personer har ingått i undersökningen och svarat på frågor om hur nöjda de är med den kommunala servicen. I endast fyra kommuner uppger invånarna generellt att de är mycket nöjd med den kommunala servicen, dessa kommuner är Vellinge, Bjurholm, Luleå och Höganäs kommun.

Personer under 29 och över 70 år de som i minst utsträckning skulle rekommendera sin kommun till någon annan. Däremot tillhör invånarna mellan 70-79 år den åldersgrupp som ger den kommunala servicen högst betyg. Det finns inga betydande skillnader mellan kvinnors och mäns svar, inte heller inkomst tycks ha någon påverkan för dessa frågor.


Publicerad av: annika.roed@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2014-04-14

Högermeny