Tyck till om tyreso.se

Samarbete ska stoppa buskörning i Skrubba

Publicerad den: 2018-01-22

Tyresö kommun har, tillsammans med Stockholms stad och polisen, startat en arbetsgrupp för att komma till rätta med den senaste tidens buskörningar i Skrubba industriområde.

Kommunen har fått in många klagomål med anledning av den organiserade buskörningen i Skrubba. Det är på måndagskvällar som förarna träffas och tävlar mot varandra, driftar och bränner däck. De kommer upp i mycket höga hastigheter och körningen är strängt förbjuden enligt lag. Den klassas oftast som grov vårdslöshet i trafik. Förutom problemet med störande ljudnivåer, är risken mycket stor att människor kommer till skada.

Skrubba industriområde hör till Stockholm stad, därför kan Tyresö kommun inte ensam lösa problemet.  Det krävs gemensamma insatser av Tyresö kommun, Stockholms stad och polisen - samt av de kommuninvånare som kan bidra till att dessa kriminella handlingar upphör. Vi måste ta ett gemensamt ansvar för Tyresöbornas säkerhet.

Arbetsgruppen hade sitt första möte i förra veckan, där även grannar till industriområdet deltog. Ett nästa möte är redan inplanerat då en rad åtgärder för att komma till rätta med problemet ska presenteras.


Publicerad av: Charlotta Janson Josephsson

Senast uppdaterad: 2018-01-25

Högermeny