Tyck till om tyreso.se

Om oroligheterna på Granängsringen

Publicerad den: 2017-08-17

Med anledning av oroligheterna natten till torsdagen den 17 augusti på Granängsringen vill Tyresö kommun informera om händelserna. Kommunen träffar varje vecka polisen samt andra aktörer för att gå igenom trygghetsläget i Tyresö.

Under natten till torsdagen den 17 augusti sattes nio lastbilar i brand och tre bilar fick fönsterglasen krossade. Även i en lokal i området samt på en näraliggande skola har fönster krossats. Också ett antal busskurer har vandaliserats. Polis som kom till platsen blev attackerade av stenkastande ungdomar. Ingen har dock kommit till skada under oroligheterna.

Två personer är frihetsberövade och händelsen följs nu upp inom ramen för polisens och kommunens ordinarie och löpande samarbete. Kommunens säkerhetsenhet träffar varje vecka polisen samt andra interna och externa aktörer för att gå igenom säkerhets- och trygghetsläget i kommunen. Detta har även gjorts under torsdagen.

Med anledning av bilbränderna har en parkering för lastbilar spärrades tidigare idag av. Lastbilar kan tillsvidare parkera på längs Granängsringens östra del.

Polisen och kommunen vill nu gemensamt uppmana vuxna som bor i Tyresö kommun att röra sig ute kvällstid för att på så sätt bidra till att stävja oroligheterna. Tillsammans gör vi Tyresö tryggare.

Läs mer om händelserna på polisens webbplats

Vad gör kommunen
Kommunledningen har nyligen vidtagit en hel del konkreta åtgärder för att ytterligare stärka känslan av trygghet hos våra kommuninvånare. Vi har bland annat:

  • Arbetat för en utökad närvaro av kommunens väktare och för att de ska ägna sig mer åt social uppsökande verksamhet.
  • Samverkat med polisen för att i förebyggande syfte få hit fler patrullerande bilar under en period.
  • Påbörjat en inventering av utemiljön för att identifiera och kunna åtgärda otrygga platser.
  • Träffat en överenskommelse med andra aktörer om att gemensamt bekämpa klotter och skadegörelse.
  • Inlett en översyn av möjligheterna att kunna använda kameraövervakning vid behov på utsatta platser.

Publicerad av: christine.salomonsson@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2017-08-17

Högermeny