Tyck till om tyreso.se

Buss 820 trafikerar även under sommaren

Publicerad den: 2016-05-31

Buss 820 kommer att trafikera även under sommar, tvärtemot vad som tidigare sagts. Kommunen anser att busslinjen är viktig även under sommaren och stödjer därför bussföretaget Nobina ekonomiskt, för att det ska fungera.

Linje 820De flesta som åker buss 820 är skolelever och pensionärer. När skolorna är stängda under sommarlovet, så kommer antalet resenärer förmodligen att sjunka kraftigt. Kommunen anser ändå att busslinjen är viktig för medborgarna även under sommaren och kommer därför att stödja bussföretaget Nobina ekonomiskt, för att det ska fungera.

Antalet resenärer avgör om busslinjen ska finnas kvar

För att busslinjen ska fortsätta användas, behöver cirka 85 resenärer per dag åka med bussen. Nu är det inte fler än cirka 65 resenärer per dag. Med andra ord finns det fortfarande en risk att busslinjen längre fram kommer att läggas ned. Buss 820 är en ny busslinje och det kan ta lång tid för resenärer att upptäcka och börja använda den. Om du och tillräckligt många andra börjar åka med bussen så kommer den att köras även i fortsättningen.

Kvarterslinje med vinksträckor och extra utrymme

Buss 820 är en så kallad kvarterslinje och startade i augusti 2015, i samarbete mellan SL, Nobina och Tyresö kommun. Tanken med busslinjen är att förenkla för barn att resa till skola och fritidsaktiviteter samt för bosatta att enkelt ta sig till och från mataffär och bussanslutningar. På bussen finns extra utrymme för resenärer med exempelvis barnvagn eller rullator.

Linjen har åtta hållplatser och dessutom två så kallade vinksträckor, mellan Trollbäcken centrum – Sofiebergsskolan och Långsjövägen – Trollbäckens IP. Det är sträckor som saknar hållplatser men där man kan vinka in bussen till vägkanten för kliva på.


Publicerad av: magnus.borjesson@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2016-05-31

Högermeny