Jobba hos oss

Sommarjobb för ungdomar

Kommunen kan underlätta för dig som är 16 eller 17 år och folkbokförd i Tyresö kommun att få sommarjobb genom att ersätta din arbetsgivare med halva kostnaden för din lön.

Du söker själv det jobb som du är intresserad av. Det kan vara inom ett privat företag eller offentlig verksamhet. Företaget eller organisationen anmäler till Tyresö kommun att de kommer att anställa dig under sommaren 2018. Du får din lön från arbetsgivaren som vanligt.

Du har också möjligheten att prova på att starta eget företag under sommarlovet. Anmäl dig här:

https://www.projektentreprenor.se/anmalanlänk till annan webbplats

Jobbsöksträff

Våra 9 träffar under våren är fullbokade och det är för sent att anmäla sig. Behöver du få svar på dina frågor? Kontakta Lisa Lönegård, lisa.lonegard@tyreso.se, tel 08-578 292 82.

Så gör du när du hittat ett sommarjobb

När du har hittat en arbetsgivare som är villig att anställa dig, ber du arbetsgivaren att gå in på www.tyreso.se/sommarjobb och läsa det som står under För dig som vill anställa sommarjobbare. Anmälan om sommarjobb måste vara inskickad senast den 31 maj. Arbetsgivaren kan få en ersättning på 50 procent för max 90 timmar. Naturligtvis kan du jobba mer men då får arbetsgivaren stå för hela lönen för överstigande tid. Under anställningstiden ska du ingå i företagets/verksamhetens försäkring då du inte är försäkrad via Tyresö kommun. Det är arbetsgivaren som bestämmer vad din lön ska vara.

Sidan publicerad av: hr@tyreso.se
Senast uppdaterad: 21 september 2018
Upp