Tyck till om tyreso.se

Evenemangskalender

  • Sök i kalendern

Speciellt för dig som är
Kategori


Fritext

Rensa

Fredagen den 24 juni

Midsommarfest i Tyresö Slottspark

Midsommarfest i Tyresö Slottspark
Bild: Barbro Åsby

Vill du fira midsommar på gammal kulturmark precis intill havet på traditionellt vis? Då skall du bege dig till Tyresö Slott på midsommarafton för där är det fest i slottsparken - en av de populäraste i Sverige.

Program:
 12.00: Festen börjar
12.30: Blomning av stång
 13.00: Stångresning. Därefter dans och musik.
16.30: Festen avslutas.

Tillsammans med flera tusen andra midsommaraftonsfirare kan du vara med och klä och sedan dansa runt stången till spelmännens ljuva toner eller fika i den idylliska parken.

Den traditionella midsommarfesten vid Tyresö Slott är det vi i Söders SOL - Tyresö som står bakom. Vid vackert väder kommer många tusen besökare till den idylliska slottsparken, varför det krävs en hel del organisation bakom arrangemanget. Kommer man tidigt har man chans att få parkering nära parken, men det brukar ganska snabbt bli fullt så vid senare ankomst får man räkna med att gå en knapp kilometer för att komma till parken. Väl framme erbjuds det mesta som hör en midsommarafton till, men nubben, sillen och färskpotatisen får du ta med dig själv! På plats finns försäljning av sedvanligt kioskutbud, grill med korv & hamburgare, lotteriförsäljning med mera.

Vägbeskrivning:
För att komma till Tyresö Slott från Stockholm åker du riksväg 73 mot Nynäshamn och tar av mot Tyresö på länsväg 229. När du närmar dig Tyresö lägger du dig i vänsterfilen och kör mot Gamla Tyresö och Tyresö Slott. Forsätter du på samma väg bör du vara framme knappt 10 minuter efter du lämnat motorvägen. Se även karta via länken nedan.

Datum: 2016-06-24
Tid: 12:00 - 16:30
Plats: Tyresö Slottspark
Arrangör: Söders Orientering
Hemsida: http://www.soders.org

Högermeny

Relaterad information