Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Så arbetar vi

Tyresö skola är en F-9 skola med drygt 700 elever. Vi har ett lugnt och behagligt arbetsklimat, arbetar aktivt med arbetsro, etik, hälsa och sätter pedagogiken i fokus. Skolan har anrika anor och på sin nuvarande plats har den legat sedan 1955.

Skolan är vackert belägen med Tyresö slott som granne. Kommunikationerna är fördelaktiga och närheten till naturen är en stor förmån.

Vi arbetar i åldershomogena team från årskurs F till 9. Vi jobbar utan timplan och är inne i ett inspirerande arbete med skolutveckling. Vi har positiva och engagerade medarbetare.

Skolans ledningsgrupp består av rektor/förskolechef, två biträdande rektorer och teamchef elevhälsa.

Vi satsar på aktiv kompetensutveckling för pedagogerna på skolan. 2012-2015 deltog vi i Matematiklyftet, ett statligt projekt för att höja kunskaperna i matematik för Sveriges elever. Under läsåret 2014-2015 har vi parallellt drivit ett eget läsutvecklingsprogram riktat till de yngre årskurserna och en satsning kring utmanande undervisning för de äldre årskurserna. Läsåret 2015-2016 deltar vi i ett utökat läslyft för alla stadier i skolan. 

Vi har under senaste åren utökat vårt pedagogiska arbete med datorn som verktyg. Vi är för tillfället en av de de datortätaste skolorna i Tyresö kommun. Vi har utökat vår satsning mot "Ett till ett" - En dator per elev. Nu har alla elever i årskurs 7-9 en egen dator, och det finns flera klassupssättningar med lånedatorer för övriga årskurser.

Vår skolrestaurang serverar klimatsmart mat och erbjuder flera olika rätter varje dag med vegetariska rätter samt fisk de flesta dagar. Vi erbjuder våra elever gratis frukost i skolrestaurangen från klockan 07:30 tisdagar till fredagar. Vår cafeteria, "Smaskens" är dessutom öppen under förmiddagarna. Där kan eleverna för en billig penning köpa smörgåsar, yoghurt, dryck och frukt. Vi säljer inget godis eller söta bakverk

Vi har har under en längre tid haft väldigt goda studieresultat hos våra elever. Vi tillhör de skolor i Tyresö kommun med det högsta meritvärdet.

Vi är mycket stolta över våra elevresultat, heder åt eleverna och våra duktiga pedagoger.

Du är alltid välkommen att besöka oss för att på plats uppleva vår verksamhet. Kontakta skolans administratör, Kicki Granholm, så hjälper hon dig att ordna ett besök. Ring Kicki Granholm på telefonnummer 08-5782 97 90.

Välkommen till Tyresö förskola och skola!

Skolledning och medarbetare


Publicerad av: Christina Granholm

Senast uppdaterad: 2018-01-15

Högermeny