Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Kulturskolan är till för dig mellan 5 och 19 år som vill ägna dig åt musik, dans, teater eller bild på din fritid. Vi erbjuder många roliga och inspirerande kurser. Scenen är din!

Undervisningen

Våra välutbildade och engagerade lärare har stor erfarenhet både som pedagoger och artister. Därför har vi en mycket hög kvalitet på vår undervisning. I vår verksamhet deltar mer än 900 barn och ungdomar från Tyresö. Du får undervisning enskilt eller i grupp på eftermiddags- eller kvällstid. Om det finns lediga platser kan du påbörja dina studier när som helst under läsåret.

Var ligger kulturskolan?

Vi håller till i våra egna lokaler i Kulturcentrum Kvarnhjulet, hus A, Pluggvägen 6 nära Tyresö centrum.

Hitta till kulturskolan

Ibland kan det vara kö till några av våra mest populära kurser. Då kan du få vänta ett tag innan du får en plats. Under tiden kan du få börja i någon annan kurs utan väntetid.

Läs mer om den aktuella kösituationen

Enstaka restplatser

Det kan finnas enstaka restplatser där du kan få börja direkt. När vi har det lägger vi ut det på förstasidan. Du får en kallelse med närmare information när vi fått in din anmälan.

Kultur för alla

Har du en funktionsnedsättning? Kontakta oss så diskuterar vi möjligheten till anpassad undervisning.

Låneinstrument

I mån av tillgång får du gratis låna stråk- och blåsinstrument de första åren. Övriga instrument (piano, gitarr, slagverk, elbas och elgitarr) måste du själv ha tillgång till. Om du vill spela piano måste du ha ett tangentinstrument (piano, digitalpiano, keyboard eller synt) med normalstora tangenter hemma. Prata med din lärare innan du köper, det finns instrument i många prisklasser och av skiftande kvalitet!

Läs mer om pianon med normalstora tangenter

Förlängd lektionstid

Elever kan efter ett års studier i kulturskolans instrumental- och sångundervisning erbjudas förlängd lektionstid. Uttagning görs i samråd med din lärare.

Läs mer om förlängd lektionstid

Avancerat program

Avancerat program erbjuder vi dig som vill bli professionell musiker och som redan går i kulturskolans sång- eller instrumentalundervisning. Till avancerat program måste man göra ett spelprov inför en jury.

Läs mer om avancerat program

Frånvaroanmälan

Om du blir sjuk eller av annan anledning inte kan komma till din lektion, ska du sms:a eller skicka e-post direkt till din lärare.

Länk till lärarnas kontaktuppgifter

Inställd undervisning

Om din lärare blir sjuk försöker vi alltid ordna en vikarie. Om det inte är möjligt måste vi ställa in lektionen, men du får då ett sms och e-postmeddelande om detta så fort som möjligt. Läraren erbjuder en ny lektion vid ett annat tillfälle.

Vi vill att du ska trivas hos oss!

I vår verksamhet har vi nolltolerans mot mobbing. Kulturskolan har också tagit fram riktlinjer för att alla ska behandlas lika.

Här vill vi att:

  • alla känner sig välkomna
  • alla respekterar varandra
  • alla väljer aktivitet utifrån sitt eget intresse, utan att styras av traditioner eller andras förväntningar.

Vår verksamhet:

  • genomsyras av allas lika värde
  • utgår från varje elevs förutsättningar
  • erbjuder nyanserad och genomtänkt undervisning
  • vilar på att vi bryr oss om varandra.

Publicerad av: Patrik Hogenäs

Senast uppdaterad: 2017-03-28

Högermeny

Kontakt

Tyresö kulturskola

Kulturskolechef
Christina Holm
Postadress:
135 81 Tyresö
Besöksadress:
Kulturcentrum Kvarnhjulet, Pluggvägen 6 A, hus A, ingång A1
135 46 Tyresö

Politiskt ansvar

Frånvaroanmälan

Frånvaroanmälan

Om du är sjuk eller av annan anledning inte kan komma till din lektion ska du sms:a eller skicka e-post direkt till din lärare.