Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Visst blev det annorlunda!

Publicerad den: 2017-11-06

Vecka 42 blev precis så annorlunda som vi hoppats, med många nya möten och projekt mellan olika delar av vår verksamhet. Kronan på verket, konserterna "Barnen och havet" samt "Från sten till synt" var fyllda av gemenskapens och nyskapandets glädje!

Barnen och havet

Ur tystnaden i Tyresö gymnasiums aula, steg en lågmäld havsdoftande vals fram och mitt i allt de vackra en ljuv goss-sopranröst. Den härliga barnsången med solister och körer om vartannat, kompades av lärare och elever. En nyskriven ramberättelse fördes framåt av barnens skådespeleri/recitation och flätade ihop programmets sånger till en fin helhet.

Barnen och havetSolister och körer kompas av lärare och elever. Kör/sångläraren Anne Aaltonen Samuelson lyckades verkligen locka fram det bästa ur alla fina röster.

 

Barn musikBild från den maxade finalen av "Barnen och havet", med samtliga medverkande på scenen.

Från sten till synt

I Söndagens andra föreställning "Från sten till synt" fick publiken vara med om en spännande och intressant musikalisk resa genom tiden. Ur en nedsläckt aula kom de medverkande in bakifrån, spelandes bland annat på medeltida instrument. Även den här föreställningen hade nyskrivet manus samt skådespeleri/recitation och berättelsen fördes framåt på ett underhållande sätt av kulturskolans sånglärare Anna Ekman. Efter såväl lugn och vacker barock som svängig storbandsjazz, gjorde slutligen syntarna entre, med en cool version av klassikern "Popcorn".

KonsertEffektfullt och bra ljud samt ljus förstärkte båda föreställningarna, här formas hjärtan på bakgrundsridån under "Från sten till synt". 

StenblockHur orkar han? Visst ser stenblocket skapat av kulturskolans "bild och form" elever naturligt ut.

BalettVad vore en musikalisk resa i tiden utan ballet?

Solglasögon

Nu är "Annorlunda vecka" och även höstlovet förbi. Innan jul blir det en hel del ytterligare konserter och evenemang. Besök vårt kalendarium som uppdateras kontinuerligt för mer information.


Publicerad av: patrik.hogenas@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2017-11-08

Högermeny