Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Introduktionsprogram

Vill du studera på gymnasiet trots att du inte nått behörighet? Då är något av våra introduktionsprogram ett bra val. Vi har lång erfarenhet av att förbereda elever för fortsatta studier.

improghems

PREPARANDUTBILDNING
Preparandinriktningen vänder sig till dig som är studiemotiverad, saknar få ämnen för behörighet och snabbt vill bli behörig till ett nationellt program. Studierna är anpassade efter varje elevs enskilda behov och utbildningen pågår under högst ett år.

INDIVIDUELLT ALTERNATIV
Den här utbildningen vänder sig till dig somsaknar flera ämnen för att nå behörighet till ett nationellt program. Utbildningen är individuellt anpassad och målet är behörighet till gymnasiestudier.

PROGRAMINRIKTAT INDIVIDUELLT VAL
Vänder sig till dig som saknar godkända betyg för behörighet till ett yrkesprogram. Du erbjuds att läsa mot en yrkesexamen samtidigt som du läser in matematik eller engelska.

SPRÅKINTRODUKTION
Språkintroduktion vänder sig till ungdomar som nyligen anlänt till Sverige. Syftet är att erbjudaen utbildning med tyngdpunkt i det svenska språket, vilket ska möjliggöra vidare studier i gymnasieskolan eller i annan utbildningsform.

YRKESINTRODUKTION Separat länk

STÖD OCH VÄGLEDNING
På Tyresö gymnasiums introduktionsprogramkommer du att få stöd och hjälp med dina studier oavsett vilket av alternativen du väljer. Du får bl.a. en egen mentor och studievägledning. Vi arbetar mycket med olika pedagogiska hjälpmedel och IKT för att stötta och underlätta fördig i dina studier. 
Vi tror på ett inkluderande arbetssätt och arbetar språk – och kunskapsutvecklande i alla ämnen. Hos oss har du alla möjligheter att lyckas meddina studier och ta dig vidare i livet.


Publicerad av: Lars Fuglesang

Senast uppdaterad: 2017-11-17

Högermeny

Relaterad information

Introduktionsprogrammet - filmen

Introduktionsprogrammet - filmen

Kontakt

Rektor
Lena Beskow
Mobil: 070 488 90 58
E-post: lena.beskow@tyreso.se

Biträdande rektor
Linda Seman
Tel: 070-488 99 48 
E-post: 
linda.seman@tyreso.se

Studie och yrkesvägledare
Sofia Lindgren
Mobil:
 073-092 90 12
E-post: 
sofia.lindgren@tyreso.se

Skolsköterska
Katarina Rosenhall
Tel: 08-5782 99 43 
E-post: katarina.rosenhall@tyreso.se

Skolkurator
Pia Svendsen 
Tel: 08-5782 99 46
E-post: pia.svendsen@tyreso.se