Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Hotell- och turismprogrammet

Gillar du ett högt tempo och att ha liv och rörelse kring dig? Drömmer du om att ha hela världen som arbetsplats? Då är hotell- och turismprogrammet något för dig! Turismnärningen är idag den snabbast växande branschen i världen.

hotellhems

INITIATIVFÖRMÅGA OCH SERVICEKÄNSLA
Under studietiden kommer du att utveckla din initiativförmåga, servicekänsla och förmåga att möta gäster med olika bakgrund och behov. Du får den kunskap och kompetens som behövs för att arbeta inom hotell- och turismbranschen, allt från personlig service till eget företagande.

SPÄNNANDE PROJEKT OCH SAMARBETEN
Under din gymnasietid kommer du att få lära dig att planera och genomföra många spännande projekt, både i och utanför skolan. Det kan t.ex handla om att ordna en konferens eller att skapa och genomföra guidade turer samt andra evenemang. Vi har ett nära samarbete med branschen i form av studiebesök, föreläsningar och gemensamma projekt.

ENTREPRENÖRSKAP
Vi samarbetar med Ung Företagsamhet (UF) och alla våra elever får en chans att driva ett eget företag. Genom kunskap i entreprenörskap kommer du att vara väl förberedd för ditt framtida yrkesliv.

ARBETSPLATSFÖRLAGT LÄRANDE (APL)
En viktig del av studierna på hotell- och turismprogrammet gör du på arbetsplatser inom branschen. Därför erbjuder vi praktik på några av Stockholms mest kända hotell, event- och turismföretag. Dessutom har du möjlighet att praktisera på andra orter i Sverige och utomlands. Många av våra elever får jobb på sina praktikplatser.

HÖGSKOLEBEHÖRIGHET OCH SPRÅK
Hos oss läser alla Engelska 6 och därför räcker det att välja till Svenska 2 och Svenska 3 som individuellt val för att få högskolebehörighet. För att du ska maximera dina chanser att få ditt drömjobb och erbjudas nya möjligheter i branschen så läser du dessutom något modernt språk.


Publicerad av: Lars Fuglesang

Senast uppdaterad: 2017-11-28

Högermeny

Hotell- och turismprogrammet - filmen

Hotell- och turismprogrammet - filmen

Kontakt

Programansvarig
Lisbeth Ozel
Tel: 070-169 84 91
E-post: lisbeth.ozel@tyreso.se

Rektor
Lena Beskow
Mobil: 070 488 90 58

E-post:
lena.beskow@tyreso.se


Studie- och yrkesvägledare
Urban Fredriksson
Tel:
08-5782 99 68
E-post: urban.fredriksson@tyreso.se

Skolkurator
Pia Svendsen
Tel: 08-5782 99 46
E-post: pia.svendsen@tyreso.se

Skolsköterska
Katarina Rosenhall
Tel: 08-5782 99 43
E-post: katarina.rosenhall@tyreso.se