Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Hotell- och turismprogrammet läsåret 16/17

Drömmer du om att ha världen som din arbetsplats? Gillar du att möta människor och att ge god service? Då är Hotell- och turismprogrammet med inriktning Turism och resor något för dig.

hotellhems

Hotell- och turismnäringen är idag den snabbast växande branschen i världen och för att göra dig mer attraktiv på arbetsmarknaden läser du lika delar hotell- och turism.

ÄR DU UTÅTRIKTAD,POSITIV OCH HAR LÄTT FÖR ATT SAMARBETA?
Då är vi programmet för dig. Under studietiden kommer du att utveckla din initiativförmåga, servicekänsla och förmåga att möta gäster med olika bakgrund och behov. Marknaden letar efter positiva och flexibla medarbetare som gillar att arbeta med människor.

UNDERVISNING- INTE BARA I KLASSRUMMET
Under din gymnasietid kommer du att få lära dig att planera och genomföra många spännande uppdrag, ofta från verkliga kunder. Det kan handla om att ordna en stor konferens eller att skapa och genomföra guidade turer i Stockholm med omnejd. Undervisningen sker inte bara i klassrummet utan också hos de vi samarbetar med, till exempel Dalarö turistbyrå, Hotell Winn i Haninge, alla de vi gör studiebesök hos samt högskolor. Vi varvar praktiska moment med teoretiska.

VILL DU HA HÖGSKOLEBEHÖRIGHET OCH GILLAR SPRÅK?
Hos oss läser alla engelska 6, för att få högskolebehörighet läser du därför bara svenska 2 och 3 på ditt individuella val. Eftersom vi strävar efter att göra dig så anställningsbar som möjligt läser du dessutom ett modernt språk. Många i branschen är mindre företagare så därför läser alla våra elever entreprenörskap där de får möjlighet starta egna UF företag.

HELA VÄRLDEN SOM ARBETSPLATS
Studierna varvas med praktik under tre olika perioder. Totalt praktiserar du i 16 veckor. Du får då möjlighet att vara i olika delar av branschen, t ex på resebyrå, biljettkontor, hotell eller researrangör. Vi har praktikplatser på flera orter i Sverige och utomlands. Vid utlandspraktik får du ett Europass-certifikat som ökar dina chanser att få jobb inom EU.

VILL DU HA JOBB EFTER STUDIERNA?
Hotell- och turismnäringen är idag den snabbast växande branschen i världen och många av våra elever får jobb på sina praktikplatser. Med de färdigheter som du skaffar dig under utbildningen hos oss är du redo för de arbeten som väntar i Sverige och i resten av världen. Som bevis på dina kunskaper får du en yrkesexamen


Publicerad av: Lars Fuglesang

Senast uppdaterad: 2017-08-14

Högermeny

Kontakt

Programansvarig
Lisbeth Ozel
Tel: 070-169 84 91
E-post: lisbeth.ozel@tyreso.se

Rektor
Lena Beskow
Mobil: 070 488 90 58

E-post:
lena.beskow@tyreso.se


Studie- och yrkesvägledare
Urban Fredriksson
Tel:
08-5782 99 68
E-post: urban.fredriksson@tyreso.se

Skolkurator
Pia Svendsen
Tel: 08-5782 99 46
E-post: pia.svendsen@tyreso.se

Skolsköterska
Katarina Rosenhall
Tel: 08-5782 99 43
E-post: katarina.rosenhall@tyreso.se