Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Hotell- och turismprogrammet läsåret 16/17

Drömmer du om att ha världen som din arbetsplats? Gillar du att möta människor och att ge god service? Då är Hotell- och turismprogrammet med inriktning Turism och resor något för dig.

hotellhems

Hotell- och turismnäringen är idag den snabbast växande branschen i världen och för att göra dig mer attraktiv på arbetsmarknaden läser du lika delar hotell- och turism.

ÄR DU UTÅTRIKTAD,POSITIV OCH HAR LÄTT FÖR ATT SAMARBETA?
Då är vi programmet för dig. Under studietiden kommer du att utveckla din initiativförmåga, servicekänsla och förmåga att möta gäster med olika bakgrund och behov. Marknaden letar efter positiva och flexibla medarbetare som gillar att arbeta med människor.

UNDERVISNING- INTE BARA I KLASSRUMMET
Under din gymnasietid kommer du att få lära dig att planera och genomföra många spännande uppdrag, ofta från verkliga kunder. Det kan handla om att ordna en stor konferens eller att skapa och genomföra guidade turer i Stockholm med omnejd. Undervisningen sker inte bara i klassrummet utan också hos de vi samarbetar med, till exempel Dalarö turistbyrå, Hotell Winn i Haninge, alla de vi gör studiebesök hos samt högskolor. Vi varvar praktiska moment med teoretiska.

VILL DU HA HÖGSKOLEBEHÖRIGHET OCH GILLAR SPRÅK?
Hos oss läser alla engelska 6, för att få högskolebehörighet läser du därför bara svenska 2 och 3 på ditt individuella val. Eftersom vi strävar efter att göra dig så anställningsbar som möjligt läser du dessutom ett modernt språk. Många i branschen är mindre företagare så därför läser alla våra elever entreprenörskap där de får möjlighet starta egna UF företag.

HELA VÄRLDEN SOM ARBETSPLATS
Studierna varvas med praktik under tre olika perioder. Totalt praktiserar du i 16 veckor. Du får då möjlighet att vara i olika delar av branschen, t ex på resebyrå, biljettkontor, hotell eller researrangör. Vi har praktikplatser på flera orter i Sverige och utomlands. Vid utlandspraktik får du ett Europass-certifikat som ökar dina chanser att få jobb inom EU.

VILL DU HA JOBB EFTER STUDIERNA?
Hotell- och turismnäringen är idag den snabbast växande branschen i världen och många av våra elever får jobb på sina praktikplatser. Med de färdigheter som du skaffar dig under utbildningen hos oss är du redo för de arbeten som väntar i Sverige och i resten av världen. Som bevis på dina kunskaper får du en yrkesexamen


Publicerad av: Lars Fuglesang

Senast uppdaterad: 2017-04-21

Högermeny

Hotell- och turismprogrammet APL-film

Hotell- och turismprogrammet APL-film

Här kan du höra mer om vad våra elever på hotell- och turismprogrammet tycker om sin utbildning och APL. 

Tyresö gymnasium har sedan länge ett tätt och framgångsrikt samarbete med branscherna vilket ger fina praktikplatser. Många av våra elever erbjuds jobb redan under sin praktik. En nyhet från och med hösten 2017 är vår Tyresömodell för APL. (Arbetsplatsförlagt lärande).

När du läser enligt Tyresömodellen för APL får du en grundläggande yrkesutbildning med mycket arbetslivserfarenhet. Du får inte bara kunskap om ditt yrke inne på skolan utan hälften av din utbildning under ditt sista år* är förlagd på en arbetsplats. Även i årskurs 1 och 2 kan du ha kortare perioder av APL. På arbetsplatsen har varje elev en handledare som ansvarar för att eleven utvecklas inom sitt arbetsområde. Vi på skolan ansvarar för att ge de kunskaper och färdigheter som krävs för att nå utbildningens mål.

1000 KR EXTRA I STUDIESTÖD
Förra året infördes ett nytt stöd för elever som under hela, eller delar av utbildningen, studerar mer än halva tiden på arbetsplats. Bidraget är på 1000 kr i månaden utöver studiebidraget och kan sökas av den som läser enligt Tyresömodellen för APL under sitt sista läsår* i utbildningen. Stödet kallas lärlingsersättning, även om man läser åk 1 och 2 skolförlagt.

Kontakt

Programansvarig
Monica Almgren
Tel: 070 488 99 63
E-post: monica.almgren@tyreso.se

Rektor
Lena Beskow
Mobil: 070 488 90 58

E-post:
lena.beskow@tyreso.se


Studie- och yrkesvägledare
Urban Fredriksson
Tel:
08-5782 99 68
E-post: urban.fredriksson@tyreso.se

Skolkurator
Pia Svendsen
Tel: 08-5782 99 46
E-post: pia.svendsen@tyreso.se

Skolsköterska
Katarina Rosenhall
Tel: 08-5782 99 43
E-post: katarina.rosenhall@tyreso.se