Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Hantverksprogrammet - Stylist läsåret 16/17

Brinner du för mode, make-up och hårstyling? Vill du få utlopp för din kreativitet och utveckla din skapandeförmåga i olika miljöer, med olika verktyg? Vill du dessutom fördjupa dina kunskaper i fotografering, digital kommunikation, försäljning och marknadsföring är det här programmet för dig.

stylisthems
Utbildningen ger dig stora möjligheter till arbete, eller vidareutbildning, inom mode, handel och marknadsföring.

Utbildningens upplägg
Under ditt första år får du grundläggande kunskaper inom hårstyling, makeup, hud, naglar samt mode, stil och form. Du lär dig grunderna i digitalt skapande, och digital kommunikation. I årskurs två arbetar du med mer avancerade tekniker inom hår, nagel och makeup styling, samt får möjlighet att arbeta med olika typer av eventuppdrag. I årskurs tre får du möjlighet att fördjupa dig i alla moment som ingår i ett stylistuppdrag, samt göra färdig din digitala portfolio.

Entreprenörskap
För oss är det viktigt att utbildningen leder till arbete. Därför arbetar vi mycket
i projektform där du får arbeta med verklighetstrogna projekt och uppdrag. Du ges möjlighet att dokumentera dina arbeten i en portfolio som du sedan kan visa upp när du söker arbete. Genom att skaffa dig kunskaper i försäljning, företagande och entreprenörskap kommer du att vara väl förberedd för yrkeslivet eller vidare studier.

Samarbeten, projekt och praktik
Under hela utbildningstiden får du praktisera på arbetsplatser med inriktning på mode, färg, form, handel och försäljning och där knyta framtida kontakter i branschen. Förutom praktiken stärker vi dina kontakter i branschen genom att delta i diverse styling-arbeten inför t.ex. modevisningar samt gå på hår– och modevisningar.

Hantverksentreprenör
Vår ambition är att du under utbildningen får möjlighet att prova på, och fördjupa dig inom en rad olika arbetsområden så att du utvecklar kompetenser som är attraktiva inom många yrken. En stylist ska vara specialist på detaljer men också ha en god blick för helheten, från färgval till hur produkten på bästa sätt når exponering i olika medier.


Publicerad av: lars.fuglesang@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2016-12-06

Högermeny

Kontakt
Programansvarig
Susanna Päivärinta Dafgård
E-post: 
susanna.paivarintadafgard@tyreso.se
Mobil: 070-169 84 96

Rektor
Lena Beskow
Mobil: 070 488 90 58

E-post:
lena.beskow@tyreso.se

Studie- och yrkesvägledare
Urban Fredriksson
Tel:
08-5782 99 68
E-post: urban.fredriksson@tyreso.se


Skolkurator
Pia Svendsen
Tel: 08-5782 99 46
E-post: pia.svendsen@tyreso.se 

Skolsköterska
Katarina Rosenhall
Tel: 08-5782 99 43
E-post: katarina.rosenhall@tyreso.se