Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Frisörbranschen behöver duktiga frisörer med gesällbrev!

Ahmet Ugan har salong i Haninge Centrum. Han har drivit sitt företag sedan 1992. Salongen har 10 frisörer varav 8 är anställda. Ahmet är själv utbildad frisör med gesäll- och mästarbrev och alla som arbetar på salongen har gesällbrev.

ahmet

Duktiga frisörer får jobb
Ahmet är i behov av att anställa frisörer. Men han vill anställa duktiga frisörer som har utbildning och gesällbrev. En bra utbildning och att man tar gesällen är jätteviktigt om man vill arbeta som frisör. Då har man inte problem att få jobb menar Ahmet.

Under de senaste åren har Ahmet sett en nedgång i antalet utbildade frisörer. Det tror han beror på att många utbildningar har lagts ned, framför allt de icke godkända utbildningarna men även en del gymnasieskolor. Det kommer i sin tur leda till att fler duktiga frisörer får jobb.

De flesta frisörjobben hittar man inte på arbetsförmedlingens hemsida. Istället sker det via interna kontakter eller annonser via frisörföretagarnas hemsida eller andra forum menar Ahmet. Att sköta sin praktik är ett annat sätt att få arbete.

De senaste fyra åren har Ahmet anställd flera elever från Tyresö gymnasium som har gjort sin praktik på salongen.

Hur tycker du att det fungerar med TG:s frisörelever?
Jag tycker att det funkar jättebra. Jag har haft elever från flera andra skolor. Jämfört med dem så ligger Tyresö elever kunskapsmässigt före. Eleverna kan väldigt mycket redan när de kommer i ettan. De är väldigt duktiga på speciellt klippningar och färgningar.

Vågar man välja frisörutbildning idag?
Om det är frisör man vill arbeta som så absolut. Vill man ha arbete och har en bra utbildning och gesäll så har man garanterat jobb!


Publicerad av: lars.fuglesang@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2017-08-21

Högermeny