Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Hantverksprogrammet - Frisör

Är du kreativ, har färg- och formkänsla och gillar att skapa med händerna? Då passar frisöryrket dig. Här lär du dig grundläggande kunskaper i frisörteknik. Målet är att du ska kunna arbeta som frisör, antingen som egen företagare eller anställd.

frisorhems 

UTBILDNINGENS UPPLÄGG
I årskurs ett kommer du att få lära dig grunderna i frisöryrket, bl.a. klippning, styling och långhårs-uppsättning. Du kommer även att arbeta med grunderna i färglära, både teoretiskt och praktiskt. 
Du börjar med att arbeta på dockor för att stegvis övergå till levande modeller. I årskurs två arbetar du med mer avancerade tekniker i klippning, styling och färg. Nu får du dessutom börja ta emot kunder i vår salong. I årskurs tre arbetar du med alla moment som ingår i frisöryrket.

ENTREPRENÖRSKAP
För oss är det viktigt att utbildningen leder till arbete. Därför arbetar vi ofta i projektform där du får arbeta med verklighetstrogna projekt och uppdrag. Du får bl.a. arbeta med att driva salong i skolan. Du ges möjlighet att dokumentera dina frisyrer och arbeten i en portfolio som du sedan kan visa upp när du söker arbete. Genom att skaffa dig kunskaper i företagande och entreprenörskapkommer du att vara väl förberedd för yrkeslivet.

ARBETSPLATSFÖRLAGT LÄRANDE (APL)
Under hela utbildningstiden får du praktisera på frisörsalong och knyta framtida kontakter i branschen. Många av våra elever erbjuds arbete redan under studietiden vilket ofta leder till fast anställning efter studenten.

MAKEUP, NAGLAR OCH EXTENSIONS
Du kan välja till kurser där du t.ex. får prova på att arbeta med naglar och extension samt lära dig grunderna i make-up, fest- och bruduppsättningar. Det finns även möjlighet att läsa inhögskolebehörigheten om du önskar.

GESÄLLPROV – BEVIS PÅ YRKESSKICKLIGHET
Du kommer att erbjudas möjligheten att förbereda dig inför Delprov Nivå 1 och Gesällprov Nivå 4 som är ett bevis på din yrkesskicklighet som frisör.


Publicerad av: Susanna Päivärinta Dafgård

Senast uppdaterad: 2017-11-16

Högermeny

Frisörprogrammet - filmen

Frisörprogrammet - filmen

Kontakt
Programansvarig
Susanna Päivärinta Dafgård
E-post: 
susanna.paivarintadafgard@tyreso.se
Mobil: 070-169 84 96

Rektor
Lena Beskow
Mobil: 070 488 90 58

E-post:
lena.beskow@tyreso.se

Studie- och yrkesvägledare
Urban Fredriksson
Tel:
08-5782 99 68
E-post: urban.fredriksson@tyreso.se


Skolkurator
Pia Svendsen
Tel: 08-5782 99 46
E-post: pia.svendsen@tyreso.se 

Skolsköterska
Katarina Rosenhall
Tel: 08-5782 99 43
E-post: katarina.rosenhall@tyreso.se