Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Fordons- och transportprogrammet

Gillar du bilar och är du intresserad av hur den moderna teknologin fungerar? Då är fordonsprogrammet något för dig. Utvecklingen går snabbt inom branschen så det finns alltid nya saker att lära sig.

fordonhems

FORDONSTEKNIK
Utbildningen ställer krav på din förmåga att arbeta självständigt och tillsammans med andra. Du lär dig att skapa goda relationer till kunder och medarbetare. Du får mycket goda förutsättningar för ett framtida arbete som personbilsmekaniker eller för att starta upp din egen verkstad.

INRIKTNING PERSONBILSTEKNIK
När du valt inriktning personbilsteknik lär du dig genomföra underhåll, diagnostisering och reparationer av personbilar. Du utvecklar ett tekniskt kunnande som hjälper dig vid problemlösning av fordon med hjälp av den teknik och utrustning som behövs för att reparera moderna bilar.

UTBILDNINGENS UPPLÄGG
I årskurs ett har du praktisk och teoretisk undervisning som ger grundläggande kunskaper om bilar. Du lär dig hur olika fordon är uppbyggda och hur olika komponenter fungerar. Under årskurs två kommer du och dina klasskamrater att starta en egen bilverkstad på skolan där ni lär er utföra reperationer och underhåll samt starta och driva ett företag. I årkurs tre går vi in djupare på den senaste tekniken så att du står redo att kliva ut i arbetslivet.Det finns även möjlighet att läsa in högskolebehörigheten om du önskar. 

ARBETSPLATSFÖRLAGT LÄRANDE (APL)
Programmet har ett nära samarbete med branschen. Du får en inblick i yrkeskulturen och utvecklar en yrkesidentitet redan från årskurs ett. Många av våra elever blir erbjudna anställning redan under studietiden.

YRKESUTGÅNGAR

Bilskadereparatör eller personbilsmekaniker 

Vinnare av Tyresö kommuns kvalitetspris 2009

”Framgångsfaktorn är starkt engagerade lärare som arbetar bra tillsammans. Eleverna är också aktiva i programmets utveckling”  Tyresö kommun

Gymnasiekvalitetspriset 2009

”Fordonsprogrammet på Tyresö gymnasieskola har på ett förtjänstfullt sätt förberett sina elever för den kommande arbetsmarknaden,…”  Svenskt Näringsliv

 


Publicerad av: Lars Fuglesang

Senast uppdaterad: 2018-01-08

Högermeny

Fordonsprogrammet - filmen

Fordonsprogrammet - filmen

Kontakt

Programansvarig 
Fredrik Axrud
Tel: 08 5782 99 58
E-post:
fredrik.axrud@tyreso.se

Rektor
Lena Beskow
Mobil: 070 488 90 58

E-post:
lena.beskow@tyreso.se


Studie- och yrkesvägledare
Urban Fredriksson
Tel: 08-5782 99 68
E-post:urban.fredriksson@tyreso.se

Skolkurator
Pia Svendsen
Tel: 08-5782 99 46 
E-post: pia.svendsen@tyreso.se 

Skolsköterska
Katarina Rosenhall
Tel: 08-5782 99 43
E-post: katarina.rosenhall@tyreso.se