Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

El- och energiprogrammet - Elteknik

Är du tekniskt intresserad och vill ha ett fritt och ansvarsfullt yrke? Här får du kunskaper i att konstruera, installera och underhålla olika typer av elinstallationer.

elelhems


STOCKHOLMS FÖRSTA ETG-Partner

Tyresö gymnasium är Stockholms första ETG-partner. Fördelen med det är att när du är klar med gymnasiestudierna och har blivit godkänt med examensproven får du ditt yrkesbevis.Det betyder att lärlingstiden blir inkluderad iutbildningen. Du blir alltså elektriker på tre åri stället för fyra. Det innebär att du kan börja arbeta som förstaårs montör direkt efter gymnasietistället för att vara lärling.

Samhället expanderar och blir allt mer digitalt vilket leder till att behovet av duktiga elektrikerkommer att växa. Därför har vi genom vårt samarbete anpassat utbildningen utifrån företagens önskemål och krav för att du som nyutbildad elektriker ska ha stora möjligheter att få jobb.Vill du bli elektriker och få ett framtidsyrke som är både spännande, omväxlande och roligt ska du välja en skola som är en ETG-partner. Det finns även möjlighet att läsa in högskolebehörigheten om du önskar.

ENTREPRENÖRSKAP
Under årskurs tre kommer du och dina klass-kamrater att läsa entreprenörskap. Genom att skaffa dig kunskaper i företagande och entreprenörskap kommer du att vara väl förberedd för yrkeslivet.

ARBETSPLATSFÖRLAGT LÄRANDE (APL)
Oavsett vilken inriktning du väljer kommer du att vara ute på praktik en del av din utbildningvilket ofta leder vidare till det första jobbetefter gymnasiet.

etg-partner 
Publicerad av: Lars Fuglesang

Senast uppdaterad: 2017-11-16

Högermeny

Elteknik - filmen

Elteknik - filmen

Kontakt

Programansvarig
El- och energiprogrammet 

Stefan Löfquist
Tel: 08-578 299 39
E-post: stefan.lofquist@tyreso.se


Rektor
Lena Beskow
Mobil: 070 488 90 58

E-post:
lena.beskow@tyreso.se


Studie- och yrkesvägledare
Urban Fredriksson
Tel: 08-5782 99 68
E-post: urban.fredriksson@tyreso.se


Skolkurator
Pia Svendsen
Tel: 08-5782 99 46 
E-post: pia.svendsen@tyreso.se 

Skolsköterska
Katarina Rosenhall
Tel: 08-5782 99 43
E-post:
katarina.rosenhall@tyreso.se