Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

El- och energiprogrammet - Datorteknik

Har du ett stort teknikintresse inom data, nätverk och programmering och vill satsa på en utbildning som ger goda möjligheter att få ett bra arbete efter gymnasiet? Då är El- och energiprogrammets inriktning Dator- och kommunikationsteknik något för dig.

eldatahems
CERTIFIERAD CISCO-AKADEMI
Tyresö Gymnasium är en Cisco-akademi med en egen certifierad instruktör. Det innebär att du i årskurs två börjar läsa en Cisco-upplagd kurs som leder fram till en CCNA-certifiering i årskurs tre. Kurslitteraturen är på engelska och helt webbaserad. 

På vår inriktning Dator- och kommunikationsteknik läser du kurser i nätverksteknik, nätverksteknologier, nätverkssäkerhet, digital kommunikationsteknik och datorteknik. Förutom grundläggande programmering lär du dig att hantera en 3D-motor och tillverka grafiska 3D-miljöer. Många eftergymnasiala spelutvecklingsutbildningar kräver idag förkunskaper och arbetsprov. Här kan du lära dig grunderna och skapa din egen portfolio. 

FÖRDJUPNING NÄTVERKSTEKNIKER 
Vill du bli den som kan lägga upp en strategi för ett företags IT-system och ansvara för hantering och säkerhet? Här får du lära dig nätverk i Microsoftmiljö. Efter utbildningen kan du söka jobb som t.ex. teknisk säljare, servicetekniker, IT-support och nätverkstekniker (Cisco). 

ARBETSPLATSFÖRLAGT LÄRANDE (APL) 
Du kommer att vara ute på praktik ungefär hälften av ditt tredje år, vilket ofta leder vidare till det första jobbet efter gymnasiet. Många av våra elever blir erbjudna anställning redan under studietiden.

Hos oss läser alla Engelska 6 och därför räcker det att välja till Svenska 2 och Svenska 3 som individuellt val för att få högskolebehörighet. Vi läser även både Matte 1a och Matte 2a.


Publicerad av: lars.fuglesang@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2017-11-16

Högermeny

Datorteknik - filmen

Datorteknik - filmen

Kontakt

Programansvarig
Dator- och kommunikationsteknik
Lars Fuglesang
Tel: 070-169 83 00
E-post: lars.fuglesang@tyreso.se

Rektor
Lena Beskow
Mobil: 070 488 90 58

E-post:
lena.beskow@tyreso.se


Studie- och yrkesvägledare
Urban Fredriksson
Tel: 08-5782 99 68
E-post: urban.fredriksson@tyreso.se


Skolkurator
Pia Svendsen
Tel: 08-5782 99 46 
E-post: pia.svendsen@tyreso.se 

Skolsköterska
Katarina Rosenhall
Tel: 08-5782 99 43
E-post:
katarina.rosenhall@tyreso.se