Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

El- och energiprogrammet - Datorteknik läsåret 16/17

Har du ett stort teknikintresse inom data, nätverk, programmering, ljud eller ljus och vill satsa på en utbildning som ger goda möjligheter att få ett bra arbete efter gymnasiet? Då är El- och energiprogrammets inriktning datorteknik något för dig.

eldatahems
På inriktning Dator- och kommunikationsteknik läser du kurser i nätverksteknik, nätverksteknologier, nätverkssäkerhet, digital kommunikationsteknik och datorteknik. I årskurs 2 börjar du en Cisco-upplagd kurs som leder fram till en CCNA-certifiering i årskurs tre. Kurslitteraturen är på engelska och helt webb-baserad. Det är ett exempel på hur den ökade internationaliseringen av produkter och tjänster ställer krav på språkkunskaper. 

PROGRAMMERING MED INRIKTNING MOT 3D OCH SPELPROGRAMMERING
Du läser även 200p programmering med inriktning mot spel och 3D. Förutom grundläggande programmering lär du dig också att hantera en 3D-motor och tillverka grafiska 3D-miljöer. Många eftergymnasiala spelutvecklingsutbildningar kräver i dag förkunskaper och arbetsprov. Här kan du lära dig grunderna och skapa din egen portfolio.

YRKESUTGÅNGAR I ÅRSKURS TRE
Till årskurs tre väljer du sedan att läsa till nätverkstekniker eller eventtekniker som yrkesutgång:

NÄTVERKSTEKNIKER 300p
Vill du bli den som kan lägga upp en strategi för ett företags IT-system och ansvara för hantering och säkerhet? Här får du lära dig nätverk i Microsoftmiljö. Efter utbildningen kan du söka jobb som PC-tekniker, supporttekniker, teknisk säljare, service tekniker, onsite tekniker, IT support och nätverkstekniker (Cisco).

EVENTTEKNIKER 300p
Vill du arbeta med ljud-, ljus- och multimediateknik vid olika event, t.ex. konserter, föreställningar eller inspelningar? Du får lära dig att arbeta med modern professionell utrustning. Efter utbildningen kan du t ex arbeta som audio/videotekniker inom event och konferens samt backstagetekniker, ljud-, ljus- och scentekniker.

LÄRA PÅ EN RIKTIG ARBETSPLATS
Oavsett vilken inriktning du väljer kommer du att vara ute på praktik en del av din utbildning vilket också ofta leder vidare till det första jobbet efter gymnasiet.

CISCO PÅ TYRESÖ GYMNASIUM
Tyresö Gymnasiet är en Cisco-akademi med en Certifierad Instruktör. Det innebär att du har chans till den bästa möjliga starten på din karriär som nätverkstekniker – både i och utanför Sverige.


Publicerad av: lars.fuglesang@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2016-11-08

Högermeny

Kontakt

Programansvarig
Dator- och kommunikationsteknik
Lars Fuglesang
Tel: 070-169 83 00
E-post: lars.fuglesang@tyreso.se

Rektor
Lena Beskow
Mobil: 070 488 90 58

E-post:
lena.beskow@tyreso.se


Studie- och yrkesvägledare
Urban Fredriksson
Tel: 08-5782 99 68
E-post: urban.fredriksson@tyreso.se


Skolkurator
Pia Svendsen
Tel: 08-5782 99 46 
E-post: pia.svendsen@tyreso.se 

Skolsköterska
Katarina Rosenhall
Tel: 08-5782 99 43
E-post:
katarina.rosenhall@tyreso.se