Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Ekonomiprogrammet

Vill du bidra till en bättre värld genom att jobba i ett företag som tar ansvar för människor och miljö? Vill du redan i skolan starta ett sådant företag och handla med andra länder? Är du nyfiken på hur lagar påverkar människors liv?

 

Vill du arbeta för alla människors lika värde? Denna utbildning blir då ditt första steg mot framtiden.

KVALITETSUTBILDNING MED GLOBALT PERSPEKTIV
Under utbildningstiden kommer du att ha engagerade lärare som ser till att du blir förberedd för framtiden genom att låta dig prova på universitetslivets och arbetslivets utmaningar. Det kan handla om att skriva en vetenskaplig rapport, hålla Kinas tal på fiktivt WTO-möte, presentera en affärsidé för en företagare eller agera åklagare i ett rättegångsspel. Du får ett globalt perspektiv och förbereds för studier och arbete utomlands. Undervisningen betonar etik och moral i företag och samhälle.

FÖRDJUPNING INOM JURIDIK ELLER EKONOMI
I årskurs två fördjupar du dig inom ekonomi och juridik och använder dina kunskaper i verkliga avtalsförhandlingar gällande patent, läkemedel och länders försörjning. Du representerar ett land, läser in dig på landets historia kring ekonomi och handel samt förhandlar om nya avtal mellan länder. Allt leder till en verklig avtalsförhandling under en heldag. 

ENTREPRENÖRSKAP MED ANSVAR OCH INTERNATIONELLA KONTAKTER
I årskurs tre startar ni ett ansvarsfullt företag med hjälp av Ung Företagsamhet, en erfaren ekonomilärare och rådgivare från näringslivet. Ni skapar och utvecklar en affärsidé och marknadsför den lokalt och globalt. Under året ställer ni ut på flera olika mässor där ni säljer, träffar andra företag, pitchar er idé för riskkapitaliser och andra intressenter. Ni deltar även i flera tävlingar och kan vinna olika priser. På ekonomiinriktningen lär du dig om god affärsetik och har kontakt med företag lokalt och globalt för att se hur de ekonomiska teorierna fungerar i verkligheten. Du arbetar också med internationell rätt, brottslighet och mänskliga rättigheter. Du får arbeta teoretiskt och praktiskt och utvecklar din förmåga att analysera och bedöma juridiska och moraliska problem. Du lär dig se sambandet mellan ett lands rättsystem och synen på etik och moral. Då utbildningen håller hög kvalitet kan du bli Diplomerad Gymnasieekonom och få ett diplom som gör dig attraktiv på arbetsmarknaden.Läs mer på www.gymnasieekonom.se.


Publicerad av: Lars Fuglesang

Senast uppdaterad: 2015-11-12

Högermeny

Kontakt

Tillförordnad rektor
Lena Beskow
E-post:
lena.beskow@tyreso.se

Studie- och yrkesvägledare
Urban Fredriksson
Tel: 08-5782 99 68
E-post:urban.fredriksson@tyreso.se

Skolkurator
Pia Svendsen
Tel: 08-5782 99 46 
E-post:pia.svendsen@tyreso.se 

Skolsköterska
Katarina Rosenhall
Tel: 08-5782 99 43
E-post: katarina.rosenhall@tyreso.se