Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Bygg- och anläggningsprogrammet läsåret 16/17

Vill du ha ett rörligt jobb, där du får spika, gjuta, mura, kakla eller måla och tapetsera? Vill du ha ett jobb med stor variation och personlig utveckling? Då är Bygg- och anläggningsprogrammet något för dig. Efter examen har du de kunskaper som behövs för att arbeta inom branschen.

bygghems

Programmet är yrkesförberedande och du praktiserar på en arbetsplats ca 35 veckor. Skolans branschråd med representanter från bygg- och måleribranschen övervakar att utbildningen är den som branschen efterfrågar och att du lär dig det senaste inom området. Vi är en BYN- certifierad skola. Med de kurser som det innebär. Kurserna är Heta arbeten, Ställningsbyggnad upp till 9m och Säkra lyft. 

INRIKTNING HUSBYGGNAD

På denna inriktningen får du grundläggande kunskaper om byggprocesser, nybyggnation och renovering av hus och andra byggnader. Du lär dig arbeta med verktyg och maskiner, välja material och göra beräkningar. Parallellt med detta läser du teori och lär dig tolka och förstå ritningar.

INRIKTNING MÅLERI

På denna inriktning får du grundläggande kunskaper om måleri. Måleriyrket är ett skapande och fritt arbete med mycket eget ansvar. Undervisningen i ämnet måleri syftar till att du som elev utvecklar kunskaper inom olika måleriarbeten samt lär dig att planera och att utföra dessa. Du kommer även få bra förståelse för vilka utmaningar din framtida yrkesroll har och vad som krävs från dig för att bli en attraktiv anställd.

LÄRA PÅ EN RIKTIG ARBETSPLATS
Oavsett vilken inriktning du väljer kommer du att vara ute på praktik en del av din utbildning vilket också ofta leder vidare till det första jobbet efter gymnasiet.


Publicerad av: Lars Fuglesang

Senast uppdaterad: 2017-03-28

Högermeny

Relaterad information

Kontakt

Programansvarig
Stefan Lindberg
Mobil: 070-488 99 70
E-post: stefan.lindberg@tyreso.se

Rektor
Lena Beskow
Mobil: 070 488 90 58

E-post:
lena.beskow@tyreso.se
 
Studie- och yrkesvägledare
Urban Fredriksson
Tel: 08-5782 99 68
E-post: urban.fredriksson@tyreso.se

Skolkurator
Pia Svendsen
Tel: 08-5782 99 46
E-post: pia.svendsen@tyreso.se

Skolsköterska
Katarina Rosenhall
Tel: 08-5782 99 43
E-post: katarina.rosenhall@tyreso.se