Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Gymnasiesärskolan läsåret 16/17

Gymnasiesärskolan erbjuder två yrkesinriktade nationella program; Hälsa, vård och omsorg samt Fastighet, anläggning och byggnation. Vi erbjuder även Individuella programmet som vänder sig till elever som tidigare har gått i särskolans grundutbildning.

sarhems
Målet för all undervisning är att ge varje elev en god grund för ett meningsfullt vuxenliv i arbete, boende och fritid.

Skolan med naturen in på knutarna!
Tyresö gymnasium är beläget i en miljö som berikar och stimulerar undervisningen. Inpå knutarna finns bland annat stora skogs- och grönområden, vandringsstigar och badsjöar. Skolans läge erbjuder också närhet till allmänna kommunikationer.

En utbildning full av upplevelser!
Vi arbetar utifrån varje elevs förutsättningar och tidigare erfarenheter. Undervisningen syftar till att stärka elevens självkänsla och därigenom öka tilltron till den egna förmågan. Målet är även att eleverna skall nå en realistisk självuppfattning. Elevens personliga och sociala utveckling står i centrum.

bandy_plus_klattring

På våra nationella program ingår arbetsplatsförlagt lärande samt att friskvård och hälsa är viktiga inslag. Vi har ett nära samarbete med idrottslyftet.

Publicerad av: sara.chrintz-gath@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2015-09-24