Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Nicole Nyholm

Nicole NyholmStudent -09

Hur minns du tiden på Tyresö gymnasiums medieprogram?
En mycket lärorik och inspirerande tid och en bra grund för framtida studier och arbetsliv. Det jag saknar mest är den nära kontakten med alla lärare och all gemenskap och faktiskt skolmaten. Det är så lätt att gnälla på skolmaten, men när jag sitter med min matlåda på universitetet, saknar jag verkligen den.

Vad var det roligaste du var med om?
Projektveckan varje år var en jättekick och man lärde sig genomföra ett projekt tillsammans med sin grupp med givna tidsramar. Det är precis som på universitet, så det är mycket bra att vi får arbeta i denna form på gymnasiet. Annars är studenten med balen på Tyresö slott och vår student-skiva något jag kommer att minnas hela livet.

Vad har du gjort sedan du tog studenten?
Jag har gjort en del fotojobb och varit på semester i Grekland med mina studentkompisar. I augusti började jag Socialhögskolan. Där är det mycket högt tempo och jag är den enda i min klass som kommer direkt från gymnasiet. Alla andra i min klass är över 25 och har studerat tidigare på universitetet. Så jag måste verkligen prioritera studierna till 110% för att hänga med.

Har tiden på Tyresö gymnasium hjälpt dig i dina vidare studier?
Absolut! Jag har vetat att jag ville gå Socialhögskolan sedan jag var 14 år. Men det är mycket svårt att komma in. Över 2000 söker och endast 30 blir antagna. Mina lärare har pushat mig till att plugga hårt, så att jag fick de betyg som behövdes. Jag är så tack¬sam för att mina lärare ställde upp och fick mig till att inte ge upp.

Vad är dina framtidsplaner?
Många. Jag ska ta ett sabbatsår från mina studier nästa höst och resa som volontär till Afrika och arbeta på ett barnhem. Jag kommer även att göra ett fotoprojekt därifrån som jag hoppas ska leda till en fotobok. Efter det vill jag utbilda mig till terapeut och sedan gå en fotoutbildning.

Vad har du för råd till att nior som ska gå Tyresö gymnasium?
Se till att ha kul! Välj ett program som du tycker verkar roligt och kolla med din studievägledare vilka ämnen du behöver för att komma in på vidare studier. För mig var Medieprogram¬met perfekt eftersom jag ville lära mig mer om media och utvecklas som fotograf, samtidigt som jag kunde välja till de kurser som behövdes för att komma in på Socialhögslolan.

Nicole Nyholm, 19 år, tog studenten på Tyresö Gymnasium våren 2009

Publicerad av: sara.chrintz-gath@tyreso.se