Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Elisabet Klinga

Elisabet KlingaStudent 10

Varför valde du just fotbollsprogrammet på Tyresö gymnasium?
Jag har kompisar i mitt fotbollslag som redan gick här. De rekommen-derade det varmt, eftersom det var
en perfekt skola för att kombinera utbildning och träning.

Var det lika bra som du hade förväntat dig?
Mycket bättre. Alla tränarna är pro¬fessionella, meriterade lärare som brinner för det de gör och ser till att man utvecklas. Det är även jättebra sammanhållning i klassen.
På måndag åker vi på en 5-dagars klassresa till Milano där vi ska se Real Madrid spela mot Milan. Det ska bli häftigt.

Vad gör du när du inte går i skolan?
Jag hinner inte så mycket förutom att göra läxor och umgås med mina vänner. Jag spelar i Tyresö FF som är klara för allsvenskan nu och där tränar jag 5 gångar i veckan. Sedan är jag även med i ungdomslandslaget och där är det också flera samlingar och matcher. I somras var vi 5 veckor i Vitryssland på EM-slutspelet.

Har du hunnit ta reda på vad du vill göra om fem år?
Jag spelar fotboll på elit- och lands-lagsnivå! Sedan kommer jag att studera vidare, även om jag inte har bestämt riktigt vad det blir ännu.
Just nu har jag valt att läsa psykologi och rättskunskap som mina individu¬ella val och det intresserar mig myck¬et, så det, kanske blir en fortsättning på det i framtiden. Erfarenheterna jag har från UF, där Tyresö Gymnasium verkligen lägger ribban högt, har gett mig goda kunskaper och erfarenheter att starta eget om jag skulle vilja det.

Är det lätt att få kompisar på Tyresö gymnasium?
Ja det tycker jag. Fast skolan är så stor är det en lugn stämning och de allra flesta man möter i korridorerna verkar vara glada och må bra.

Vad vill du hälsa till alla nior som ska börja på Tyresö gymnasium?
Se till att välja ett program som du verkligen brinner för. Ha kul. Använd skolans elevcoach och din mentor som bollplank. Skolan är väldigt flexibel och det finns stora kombina¬tions- och utvecklingsmöjligheter för just dina studier.
Men tänk på att det ställs höga krav på dig och du förväntas ta mycket mer ansvar än på högstadiet. Du är på väg in i vuxenvärlden nu. Gymnasi¬et är något du väljer själv, inte något som du tvingas gå.

Elisabet Klinga, 18 år, går på Fotbollsprogrammet på Tyresö gymnasium och tar studenten våren 2010

Publicerad av: sara.chrintz-gath@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2010-08-03