Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Ansökan och intagning

Du söker vanligtvis till gymnasieskolan under vårterminen det år du avslutar grundskolan. Information och studievägledning får du från skolans studievägledare.

Elev som redan går på gymnasieskola, men vill söka om, kontaktar också sin studievägledare.

Elev som inte går i skola men som vill söka kontaktar Gymnasieintagningen Stockholms län eller sin tidigare studievägledare.

Oavsett vilka skolor och utbildningar du söker till, lämnar du bara in en ansökan, där du skrivit alla dina val.

Du söker via Gymnasieantagningen

Från och med år 2008 är det Gymnasieintagningen Stockholms län tel. 08-5800 8000 som ansvarar för antagningen till gymnasieskolan för kommuner i Stockholms Län (förutom Norrtälje kommun). Även antagningen till de flesta av länets fristående gymnasieskolor sköts av det centrala kansliet.

På deras hemsida www.gymnasieintagning.se finner du information om utbudet inom gymnasieskolan i Stockholms län, antagningsstatistik från tidigare år och övrig information om antagning till gymnasieskolan.

Information till avgångselever:

Sen betygshantering, inför ansökan till universitet och högskola

Publicerad av: Lars Fuglesang

Senast uppdaterad: 2015-06-25