Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Elev på Tyresö gymnasium? Här hittar du information!

Glada elever firar att de har tagit studenten

Väl förberedd för högskolan

Går du de högskoleförberedande programmen på Tyresö gymnasium får du en bra och bred utbildning som gör att du är väl förberedd för högre studier. Vi samarbetar dessutom med KTH, Stockholms Universitet och Södertörns Högskola. Du kan också skaffa dig attraktiva certifieringar från Microsoft och Cisco.

Praktikplatser och starta eget

Vår undervisning är verklighetsbaserad och alla våra program har ett tätt samarbete med näringslivet. Yrkesprogrammen garanterar praktikplatser till alla elever och vi lägger stor vikt vid att du som elev blir anställningsbar. På flera av våra program lär du dig att starta och driva ett eget företag inom Ung Företagsamhet. Vi har fått pris för bästa UF-kommun i Stockholm flera år i rad.

Arbetsuppgifter ur verkligheten

Hos oss får du pröva på arbetslivets utmaningar på riktigt. Du får i olika kurser till exempel delta i stora evenemang som vår reklamfilmstävling, modevisningar och rollspel om världshandeln.

Show och spex

För studenterna erbjuder vi till exempel julshow och gillar du spex i kombination med idrott kommer du att tycka om vår årliga friluftsdag med utklädning där elever och personal tävlar mot varandra.

Nära till allt

Vi ligger nära Tyresö Centrum med bra förbindelser från bland annat Gullmarsplan, Haninge, Nacka och Stockholms innerstad.

Publicerad av: Lars Fuglesang

Senast uppdaterad: 2015-09-24