Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Om skolan

Tyresö gymnasium har utbildningen för dig! Vi erbjuder flera spännande program, alla med lärare som brinner för att undervisa och stimulera dig som elev.

HÄR ÄR VÅR VISION OCH VÄRDEGRUND:

Tyresö gymnasium är en modern, innovativ gymnasieskola i framkant av svensk skolutveckling. Våra elever är underbart olika och lever i en värld som förändras snabbt. Det gillar vi! Tillsammans skapar vi en hållbar och spännande framtid.

Kännetecknande för Tyresö gymnasium är vårt kreativa, nyfikna klimat, vår gemenskap, vårt engagemang och de höga förväntningar som vi har på varandra. Hos oss står alltid lärande, goda resultat och en mångsidig utveckling i centrum. .

VÅRA FRAMGÅNGAR GÅR ATT MÄTA

Resultatet av våra framgångar går att mäta. Våra elever vann pris för landets bästa innovation 2010 i konkurrens med 20 000 andra. En av våra elever var finalist i kemiolympiaden. Vi har utmärkt oss på nationell tävling då några av landets bästa el-elever går hos oss. 

NÄRA KONTAKTER MED BRANSCHER

Vi har ett tätt samarbete med branscherna vilket ger fina praktikplatser. Vi lägger stor vikt vid att eleverna blir anställningsbara och vi har exempelvis en modern frisörsalong, bygghall och fordonshall vilket är grunden för att lära dig hantverket fullt ut och du kan även skaffa dig attraktiva certifieringar från Microsoft och Cisco.

RESURSER STÖD  OCH ELEVDEMOKRATI 

För att lyckas i skolan behövs verkliga förutsättningar och bra resurser.  Vi har bibliotek, idrottshallar, fotbollsplan, replokal, gym, och café. 

Ibland kan man behöva lite extra stöd för att nå sina mål. Därför har skolan ett starkt elevvårdsteam som består av sjuksköterskor, kuratorer och studievägledare samt speciallärare.

Som elev kan du vara med att påverka olika saker på skolan. Detta sker exempelvis genom programråd och skolkonferenser som hålls flera gånger per termin.

VAD VORE SKOLTIDEN UTAN MINNESVÄRDA UPPLEVELSER?

Att erbjuda det där extra är viktigt för oss. Våra elever och lärare anordnar julshower, studentbal, lådbilsrally, konstutställningar, modeshower, reklamfilmsfestivaler, lyriktävlingar, FN-rollspel och mycket annat som gör din gymnasietid minnesvärd.

 

 

Öppettider

 

Måndag: 07.30-17.30
Tisdag: 07.30-17.30
Onsdag: 07.30-17.30
Torsdag: 07.30-17.30
Fredag: 07.30-17.00


Vid lov och andra lediga dagar är skolan öppen mellan 07.30-17.00


Publicerad av: Lars Fuglesang

Senast uppdaterad: 2016-05-27

Högermeny

Kontakt

Expedition:
Kerstin Broman
Tel:
08-5782 99 40 

Administrativ chef:
Anna Nubäck
Tel: 08-5782 99 20
E-post:
anna.nuback@tyreso.se

Administratör:
Gunilla Johansson Henriksson 
Tel: 08-5782 99 10
E-post:
gunilla.johanssonhenriksson@tyreso.se

Skolassistent:
Christine Blom
Tel: 070-488 97 47
E-post:
christine.blom@tyreso.se

Kontak

Tillförordnad rektor
Lena Beskow
Tel: 070 488 90 58
E-post:
lena.beskow@tyreso.se