Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Intervju med Johanna, tidigare elev på Tyresö gymnasium

Publicerad den: 2016-05-17

Johanna Jansson är en av de elever som gick i den första frisörklassen som startade på Tyresö gymnasium hösten 2009. Nu har det gått fyra år sedan hon tog studenten 2012.

johanna_j

I hennes avgångsklass, FR09 har alla arbete i dag. Av de 17 som tog studenten 2012 arbetar mer än hälften som frisörer. Övriga har studerat vidare och arbetar inom service, handel, vård eller skola. Två har flyttat utomlands (Thailand och Australien) och arbetar där.

Johanna tog sitt gesällbrev 2014 och arbetar som behörig frisör på Södermalm på en salong som heter No limits by Elie. Hon hjälper även till vid hårvisningar för frisörföretaget Schwartzkopf .

Vad är det viktigaste du fått med dig från frisörprogrammet på Tyresö Gymnasium?
Väldigt mycket, men framför allt har jag fått de rätta kunskaperna för att kunna arbeta som frisör. Jag har lärt mig grunderna inom yrket och de rätta teknikerna för att kunna arbeta praktiskt, men jag har även lärt mig kundservice och vad det innebär att faktiskt arbeta som frisör. Jag har lärt mig hur viktigt det är att arbeta strukturerat och att vara noggrann. Det har jag stor nytta av idag.
 
Varför ska man välja frisörpgrammet på TG?
Det är en väldigt strukturerad utbildning med lärare som har gedigna kunskaper och koll på läget. Utbildningen är tydlig och bra upplagt. Man lär sig nytt hela tiden och vi lärde oss att klippa och färga väldigt tidigt. Det blir roligare då när man har valt en yrkesutbildning.
 
Vad är dina framtidsplaner?
Jag vill fortsätta arbeta där jag är nu, jag stortrivs verkligen. Men jag vill också försöka arbeta som utbildare/tekniker för att kunna inspirera andra frisörer. I framtiden vill jag kanske ha en egen salong.
 
Johannas tips till de som ska börja gymnasiet i höst:
- Hoppa inte av skolan eller ett program det första du gör. Se till att gå klart skolan!
- En utbildning kan ingen ta ifrån dig, oavsett om du kommer att arbeta med det du valde till gymnasiet senare i livet.
- Visa intresse och lyssna på dina lärare, de har koll och då kommer du få max från dem.


Publicerad av: lars.fuglesang@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2016-09-02

Högermeny