Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Livet på Strandskolan

Linnea Carlström i klass 9B har beskrivit livet på Strandskolan.

"Svanskulpturer utanför StrandskolanDe två skulptursvanarna utanför Strandskolans entré ser alla morgontrötta elever göra sitt bästa för att skynda sig från busshållplatsen. På måndags – och fredagsmorgnar står rektor Magnus Duvnäs beredd att önska ungdomarna god morgon när de kliver in genom ytterdörren. En trappa upp småpratar klasskamraterna eller sitter och värmer sig på elementen utmed tegelväggarna, samtidigt som det pluggas inför stundande läxförhör och prov. Livet på Strandskolan tar återigen sakta sin början.

Ljuden och rörelserna som surrar runtomkring blir snabbt en del av ens liv. Under projektveckan innan ett Öppet hus kan det vara lite ovant att se hur skolan förvandlas till en myrstack fylld av matos, affischtillverkningar, pyssel, teater och musik. I korridorerna under hälsoveckans lektioner diskuteras nyttig kost och träning, samtidigt som mer motion står på schemat. Skåpdörrar som smälls igen, nycklars klirrande, städare som ropar att eleverna ska ta av sig sina ytterskor och pennors rasslande mot linjerat papper fyller vardagen. Det finns alltid något att känna sig hemma i på Strandskolan.

Bäst med att vara elev på Strandskolan är de vänliga leendena som ständigt övervinner surt humör. Har man haft en dålig start på dagen är det nästintill omöjligt att inte åter bli glad när man ser att skolsystern, vaktmästaren, en lärare, mattant eller kompis plötsligt ler mot en. Efter att ha gått på skolan ett tag inser man snart att de många solliknande lamporna uppe i klassrummens tak egentligen inte behövs, eftersom ett endaste leende sprider tillräckligt med ljus." 

Av Linnea Carlström i klass 9B


Publicerad av: Jonatan Åhlund

Senast uppdaterad: 2017-09-15

Högermeny